Nodig je vrienden en vriendinnen uit en speel het nieuwe én spannende spel Break Free van Ravensburger. Spannend? Jazeker, want tijdens het spel draag je handboeien en ben je met je medespelers aan elkaar vastgeketend. Waarom? Je bent een agent met een geheime missie, waarbij jou spionage-vaardigheden worden getraind. Welke topagent bevrijdt zich als eerste van z’n handboeien en mag zich Houdini, dé boeienkoning, noemen? Eenvoudig is het zeker niet, want je loopt verschillende trainingslevels door, van makkelijk tot moeilijk…

Welke weg is de juiste?
Break Free begint als alle spelers hun handboeien om hebben. Op ‘Go’ grijpen alle spelers tegelijkertijd hun loper, waarmee ze zo snel mogelijk de weg door het doolhof van het inzetstuk moeten vinden. Rechts, links, naar boven en beneden. Welke weg is de juiste? Wie zich als eerste bevrijdt, mag een winstfiche pakken met het hoogste getal. Zodra de laatste speler zich ook heeft losgemaakt (ook hij pakt een winstfiche), eindigt de eerste ronde van drie. Maar… iedere keer wordt het wel moeilijker om je te bevrijden. Want zodra een ronde is afgelopen, plaatsen spelers een ander inzetstuk in de handboei waarbij het rode inzetstuk de hoogste moeilijkheidsgraad heeft. Na de derde en laatste ronde telt iedere speler zijn winstpunten bij elkaar op en is de speler met de meeste punten de winnaar!

Speel één van de vele varianten
Break Free kent niet alleen verschillende rondes met een andere moeilijkheidsgraad. Het spel kun je ook in verschillende varianten spelen. Vooral ‘spion in de nacht’ is spannend. Maak de ruimte waarin er wordt gespeeld donker en probeer, zonder dat je wat ziet, nu de handboeien te bevrijden. Of probeer de variant ‘ontsnappingskoning’. Zodra een speler zijn handboei opent, wisselt deze het groene inzetstuk meteen tegen het gele. Lukt dit ook, dan ruil je het gele tegen het rode inzetstuk. Wie als eerste alle drie de inzetstukken kraakt, is de winnaar! Ook is het mogelijk om in teams van twee te spelen, waarbij je de handboei van je partner opent.

Tip bij ongelijke kansen
Iedereen gelijke kansen. Daarom doen oudere spelers of iemand die een ware Break Free prof is geworden, de handboei vast aan de hand van hun voorkeur. Iemand die rechts is, doet de handboei dus om zijn rechterhand vast en probeert ‘m te openen met z’n zwakkere linkerhand. En… geen paniek. De handboeien kennen een noodvergrendeling, dus je doet ‘m heel eenvoudig weer af als je ‘m echt niet open krijgt.

Prijs en verkrijgbaarheid
Break Free van Ravensburger, voor 2 – 4 spelers vanaf 6 jaar, is zowel online als bij speelgoedwinkels verkrijgbaar.

[bol_product_links block_id=”bol_5a0e085812b50_selected-products” products=”9200000078479861″ name=”breakfree” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.