Een tijdje geleden ontving ik het spel “Vraag maar! een spel voor moeder en kind“. Ik probeer zoveel mogelijk tijd in te plannen met beide boys afzonderlijk, dus dit was een goed moment om weer eens met de oudste iets leuks te doen.

“Vraag maar! een spel voor moeder en kind”: Hét vragenspel voor een leuk en persoonlijk gesprek met je kind. Een perfect spel voor thuis, onderweg of op vakantie.

Dit vrolijke vragenspel bevat gesprekskaarten voor moeder en kind. Met de kaarten stel je elkaar leuke, persoonlijke en grappige vragen. Soms zitten er ook best wel confronterende vragen tussen, waar ik echt eventjes over na moest denken. Super grappig om te zien dat ook Dante bij sommige vragen echt eventjes de tijd nam om antwoord te geven. We hebben samen gelachen en naar aanleiding van een aantal vragen nog eventjes doorgepraat. Op de kaartjes staan vragen als: Wat is het leukste aan mijn moeder-zijn? Wat vind jij raar aan grote mensen?

Elma van Vliet, bedenker van het spel zegt het volgende: “In de drukte van alledag is quality time met je kind soms moeilijk te vinden – en dan is het lastig op de hoogte te blijven van wat je kind écht bezighoudt. Veel ouders zullen herkennen dat op de vraag ‘Hoe was je dag?’ vaak niet meer komt dan een simpel ‘goed’ als antwoord. Maar hoe laat je je kind nu meer vertellen over wat hem of haar bezighoudt? De afgelopen jaren heb ik heel wat trucs moeten inzetten om in de belevingswereld van mijn kinderen te duiken. Die ervaring komt nu samen in Vraag maar!, het spel waarmee ik ouders en kinderen wil helpen om nieuwe dingen over elkaar te ontdekken en mooie plannen te maken voor de toekomst. Want het leven samen is zo veel meer dan van hot naar her rennen!”

Het spel is een makkelijke manier om écht contact te maken en nieuwe dingen over elkaar te ontdekken. Sommige dingen weet je schijnbaar toch niet van elkaar. En soms is het ook lastig om na een lange dag, erachter te komen wat er precies omgaat in het hoofd van jouw zoon/dochter. Een perfect spel voor thuis, onderweg of op vakantie. Elk spel bevat 64 kaarten en een boekje met speluitleg.

Elma van Vliet wil bijdragen aan een betere wereld door mensen te inspireren écht contact te maken. Toen haar moeder in 2001 ernstig ziek werd, realiseerde ze zich hoeveel ze haar nog wilde vragen. Ze maakte het boek Mam, vertel eens, het eerste in een reeks producten die helpen bij het maken, delen en bewaren van kleine en grote momenten en herinneringen. Haar boeken, non-boeken en onlineconcepten staan bekend om de fraaie vormgeving en inspirerende vragen, en als startpunt van mooie gesprekken. Met Elma’s hulp schrijven meer dan drie miljoen mensen wereldwijd eigen, persoonlijke verhalen. Zie ook elmavanvliet.nl.

Dit leuke spel is ook verkrijgbaar in een variant voor vader en kind en beide kosten ze € 15,00 per stuk.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.