Als je met kinderen op vakantie gaat of gewoon een lange autorit maakt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat ze zich niet vervelen. Dit kan een echte uitdaging zijn, maar er zijn verschillende leuke spelletjes die je in de auto kunt spelen met kinderen. Dit zal niet alleen ervoor zorgen dat ze zich vermaken, maar het zal ook hun concentratie verbeteren en hen helpen om de tijd te vergeten.

1. “Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet” is een klassiek spel dat je met kinderen kunt spelen. Het is een eenvoudig spel om te spelen en je kunt het met zoveel mensen spelen als je wilt. Het enige dat je nodig hebt, is een voorwerp dat je kunt zien. De eerste persoon zegt iets over het voorwerp, bijvoorbeeld “Ik zie iets wat rood is”. De volgende persoon moet raden wat het is.

2. Een ander leuk spel is “Noem iets wat…“. In dit spel moet je een categorie kiezen, bijvoorbeeld “Noem iets wat je eet”. Iedereen moet vervolgens iets noemen dat in die categorie past. Als iemand hetzelfde antwoord geeft als iemand anders, is die persoon uit het spel. Het spel is afgelopen als er maar één persoon over is.

3. “Wie ben ik?” is een ander spel dat je kunt spelen. In dit spel kiest iedereen een bekende persoon, bijvoorbeeld een beroemdheid of een historisch figuur. De eerste persoon zegt iets over die persoon, bijvoorbeeld “Ik ben iemand die in een oorlog heeft gevochten”. De volgende persoon moet raden wie het is.

4. Een ander leuk spel is “Wat is het volgende woord?“. In dit spel zegt de eerste persoon een woord, bijvoorbeeld “kat”. De volgende persoon moet vervolgens een woord noemen waarmee het eerste woord kan worden verbonden, bijvoorbeeld “muis”. Dit gaat zo door totdat iemand het woord “stop” zegt of er geen woorden meer te bedenken zijn.

5. “Rijden, vliegen of zwemmen?” is een leuk spel voor kinderen. In dit spel moet je bedenken hoe je van A naar B kunt komen. De eerste persoon zegt iets over de plek waar hij naartoe wil gaan, bijvoorbeeld “Ik wil naar Amerika”. De volgende persoon moet dan bedenken hoe je daar kunt komen, bijvoorbeeld “Je kunt met het vliegtuig gaan”. Dit gaat zo door totdat iemand het woord “stop” zegt of er geen manieren meer zijn om naar de plek te gaan.

6. “Wie heeft iets meegenomen?” is een spel waarbij je moet raden wat iemand heeft meegenomen. De eerste persoon zegt iets over een voorwerp, bijvoorbeeld “Ik heb iets roods meegenomen”. De volgende persoon moet dan raden wat het is, bijvoorbeeld “Is het een appel?” Dit gaat zo door totdat iemand het woord “stop” zegt of er geen voorwerpen meer te bedenken zijn.

7. “Zoek het verschil” is een leuk spel voor kinderen. In dit spel moet je twee plaatjes met elkaar vergelijken en zoeken naar het verschil. De eerste persoon zegt iets over het verschil, bijvoorbeeld “Ik zie iets wat anders is”. De volgende persoon moet raden wat het verschil is. Dit gaat zo door totdat iemand het woord “stop” zegt of er geen verschillen meer zijn.

8. “Waar is het?” is een spel waarbij je moet raden waar iets is. De eerste persoon zegt iets over een plek, bijvoorbeeld “Ik ben in een park”. De volgende persoon moet raden waar het park is. Dit gaat zo door totdat iemand het woord “stop” zegt of er geen plekken meer te bedenken zijn.

9. “Wat is het geluid?” is een spel waarbij je moet raden wat het geluid is. De eerste persoon maakt een geluid, bijvoorbeeld “Bom”. De volgende persoon moet raden wat het geluid is. Dit gaat zo door totdat iemand het woord “stop” zegt of er geen geluiden meer te bedenken zijn.

10. “Tekenen of beschrijven?” is een leuk spel om te spelen met kinderen. In dit spel moet de eerste persoon iets bedenken, bijvoorbeeld een dier. De volgende persoon moet dan beslissen of hij het zal tekenen of beschrijven. Als hij ervoor kiest om het te tekenen, moet hij het dier tekenen. Als hij ervoor kiest om het te beschrijven, moet hij het dier beschrijven. Dit gaat zo door totdat iemand het woord “stop” zegt of er geen dingen meer te bedenken zijn.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.