Het is weer zomer en dat betekent dat verkoeling altijd als erg prettig ervaren wordt! Of je nu in de tuin aan het spetteren bent, een verkoelende duik neemt in het zwembad of aan het strand ligt, water is de perfecte manier om deze zomer een beetje meer plezier te hebben ondanks de hitte. En daarnaast helpen koele versnaperingen natuurlijk ook.

1. Geef je tuin een upgrade met een sprinkler of tuinslang

Zet de sprinkler aan en laat de kinderen erdoorheen rennen om af te koelen. Als je een tuinslang hebt, kunnen de kids ermee spelen om elkaar nat te maken of een waterbal te.

2. Plan een waterpistoolgevecht

Koop een aantal waterpistolen en verdeel de teams. Zorg ervoor dat er genoeg water is om mee te spuiten en maak de teams klaar om tegen elkaar te vechten.

3. Maak een DIY waterspuit

Als je geen waterpistool hebt, kun je een eenvoudige waterspuit maken met een plastic fles en een paar elastieken. Knip een gaatje in de fles en steek de elastieken door het gaatje. Vervolgens moet je de elastieken aantrekken en het uiteinde van de fles in je mond houden. Als je dan hard blaast, zal het water spuiten.

4. Organiseer een waterballonnen gevecht

Vul een aantal waterballonnen met water en maak twee teams klaar. Zorg ervoor dat er genoeg ballonnen zijn voor iedereen en laat de teams tegen elkaar vechten.

5. Maak een verkoelend drankje of ijsje

Doe wat ijsblokjes in een beker en giet er dan wat vruchtensap, wat water of een andere drank overheen. Je kunt natuurlijk ook zelf ijsjes maken (of kopen).

6. Neem een verkoelende duik in het zwembad

Een duik in het zwembad is natuurlijk de perfecte manier om af te koelen. Zorg ervoor dat je de veiligheidsregels in acht neemt (ouderlijk toezicht is altijd nodig bij kleine kinderen) en laat de kids lekker genieten van het koele water.

7. Ga naar het strand

Als je in de buurt van een strand woont, is dat een perfecte plek om te gaan spetteren. Pak wat spullen in zoals zwemkleding, handdoeken en zonnebrand en ga lekker naar het strand om te zwemmen, zandkastelen te bouwen en natuurlijk te spetteren in het water.

8. Organiseer een watermeloen eetwedstrijd

Koop een aantal watermeloenen en snijd ze in stukken. Zet de stukken watermeloen op een tafel en laat de kids proberen zo snel mogelijk alles op te eten. Wie het eerst klaar is, wint!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.