Het strand is een fantastische plek om schelpen te verzamelen. Maar wat doe je ermee als je thuis komt? In dit artikel geven we je 10 leuke en creatieve ideeën voor het knutselen met schelpen die je hebt gevonden op het strand.

1. Maak een fotolijstje

Met een fotolijstje kun je je mooiste strandherinneringen levendig houden. Knip een foto van je vakantie uit en plak deze op een stuk karton. Beplak daarna het karton met schelpen in allerlei verschillende vormen, kleuren en maten. Hang het fotolijstje aan de muur en geniet iedere dag weer van je mooie strandfoto!

2. Maak een schilderij

Of je nu een echte kunstenaar bent of gewoon lekker aan het knutselen bent, met schelpen kun je een heel mooi schilderij maken. Gebruik je verzamelde schelpen om een mooie strand- of zeezichtschilderij te maken. Kies voor een rustige achtergrondkleur en maak vervolgens met de schelpen mooie patronen of figuren.

3. Bedek een doos met schelpen

Heb je een lege doos liggen? Gebruik deze dan om een mooie schelpendoos te maken! Beplak de doos met schelpen in allerlei verschillende vormen en kleuren. Je kunt de schelpen vastplakken met lijm of je kunt ervoor kiezen om de schelpen met een naald en draad vast te naaien. Als je klaar bent, heb je een prachtige schelpendoos om je sieraden of andere kleinigheden in op te bergen.

4. Knutsel een armband

Een armband van schelpen is niet alleen mooi, maar ook heel eenvoudig om te maken. Knip twee lintjes van elastiek van ongeveer 25 cm lang. Vervolgens knip of snijd je de schelpen in allerlei verschillende vormen en maten en plak je deze vast aan het elastiek.

5. Maak een sleutelhanger

Een sleutelhanger van schelpen is niet alleen leuk om te maken, maar ook heel praktisch. Knip een lintje van elastiek van ongeveer 30 cm lang. Vervolgens knip of snijd je de schelpen in allerlei verschillende vormen en maten en plak je deze vast aan het elastiek.

6. Bedek een notitieboekje met schelpen

Een notitieboekje met schelpen is niet alleen mooi om te zien, maar ook heel praktisch. Beplak het omslag van het notitieboekje met schelpen in allerlei verschillende vormen en kleuren. Gebruik lijm of naald en draad om de schelpen vast te zetten.

7. Maak een oorbellen

Oorbellen van schelpen zijn niet alleen heel mooi, maar ook heel eenvoudig om te maken. Knip twee lintjes van elastiek van ongeveer 10 cm lang. Vervolgens knip of snijd je de schelpen in allerlei verschillende vormen en maten en plak je deze vast aan het elastiek. Als je klaar bent, heb je een prachtige en unieke set oorbellen.

8. Maak een ketting

Een ketting van schelpen is niet alleen heel mooi, maar ook heel eenvoudig om te maken. Knip een lintje van elastiek van ongeveer 50 cm lang. Vervolgens knip of snijd je de schelpen in allerlei verschillende vormen en maten en plak je deze vast aan het elastiek. Als je klaar bent, heb je een prachtige en unieke ketting.

9. Decoreer een vaas

Een vaas met schelpen is niet alleen mooi om te zien, maar ook heel eenvoudig om te maken. Beplak de vaas met schelpen in allerlei verschillende vormen en kleuren. Gebruik lijm om de schelpen vast te zetten.

10. Maak een windlicht

Windlichten zijn niet alleen heel mooi om te zien, maar ook heel eenvoudig om te maken. Beplak een glas met schelpen in allerlei verschillende vormen en kleuren. Gebruik lijm om de schelpen vast te zetten. Als je klaar bent, heb je een prachtig en uniek windlicht dat je bijvoorbeeld aan iemand cadeau zou kunnen doen.

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.