De reclames met vroegboek kortingen vliegen je weer om de oren. Niet zo gek; het is de hoogste tijd om een vakantie te boeken voor de zomer van 2022! Wil je graag meer van Europa ontdekken? En dan het liefst lekker actief? In dit artikel delen we onze top 3 voor een leuke wandelvakantie!

Ontdek de Faeröer eilanden

Heb je al eens gehoord van de Faeröer eilanden? Deze eilanden liggen in de driehoek van Schotland, IJsland en Noorwegen. Je vindt hier ruige en ongerepte natuur en indrukwekkende kliffen. Er zijn in totaal 18 van deze eilanden, en bij deze reis bezoek je er meerdere. Je bezoekt de mooiste plekken en hierbij maken we gebruik van korte bus- en bootverbindingen. Zo zie je alles ook nog eens vanuit een ander gezichtspunt! Het grote voordeel van de Faeröer eilanden is dat deze eilanden niet overspoeld worden door toerisme, waardoor je extra kan genieten van de natuur.

Maak een indrukwekkende tocht langs Zwitsers-Italiaanse gletsjers

De reis ‘Il sentiero della Valmalenco’ neemt je mee naar de Zwitsers-Italiaanse gletsjers. Het is een waanzinnig hoog alpiene huttentocht en je komt gletsjers en ijskoude bergmeren tegen. Ook geeft het je uitzicht op 4000-ers van het mooie gebied. Aan het einde van de dag kom je aan in je hut, waar een fijne sfeer hangt en je ook lekker kunt eten. Deze 8-daagse vakantie is er een om nooit meer te vergeten!

Ga mee naar een afwisselend wandelparadijs

Met de reis ‘Sentiero delle Orobie’ ga je naar de Noord-Italiaanse regio en ervaar je het pure bergleven. Dit wandelgebied is wild, ruig en eenzaam. Het bestaat (voornamelijk) uit kalksyeem en dolomiet, maar je vindt er ook zandsteen en graniet. Door deze diversiteit aan gesteentes, vind je er veel flora. Ook is dit gebied bij de meeste toeristen nog niet ontdekt.  Hierdoor kun je optimaal genieten van de natuur. Je overnacht in diverse bemande hutten, waar je een uitstekende Italiaanse keuken vindt. Wat wil je nog meer?

Enthousiast?

En; ben je enthousiast geworden van bovenstaande reizen? Op de website van 360° Explore vind je nog veel meer wandelvakanties!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.