Nu het vakantie vieren in het buitenland onzeker is geworden door de Corona maatregelen, vieren veel gezinnen hun vakantie waarschijnlijk toch in eigen land. Thuis, op een park of een camping. Het is absoluut geen straf, want Nederland is prachtig en heeft heel veel mooie plekken. Friesland is één van die mooie plekken waar ook ontzettend leuke kindercampings te vinden zijn. De leukste kindercampings in Friesland heb ik voor je op een rijtje gezet. 

Het Hout – Bakkeveen

Camping en vakantiepark Het Hout in Bakkeveen ligt op de grens van Friesland, Drenthe en Groningen. Naast de mooie omgeving waar je volop fietsen en wandelen kunt, is er voor kinderen op de camping ook veel te beleven. Zowel binnen als buiten is er een enorm aanbod van speelmogelijkheden. Buiten is bijvoorbeeld een groot verwarmd buitenbad met tal van glijbanen. De waterratjes kunnen zich hier helemaal uitleven. 

Meer informatie vind je hier.

De Roggeberg – Appelscha 

Camping de Roggeberg in Appelscha is enorm populair onder gezinnen. Dit heeft ook voornamelijk het aanbod van de vele faciliteiten te maken. Voor de kinderen is er volop te beleven. Lekker klimmen in de klimtoren, spelen in het overdekte speelplaats, springen op de airtrampolines, zwemmen in het waterparardijs of het overdekte zwembad waar je als campinggast gebruik van kunt maken.  Noem maar op! 

Meer informatie vind je hier.

De Kuilart – Koudum 

Camping en vakantiepark De Kuilart in Koudum is de perfecte plek wanneer je met je gezin een vakantie wilt vieren aan het water. De camping ligt direct aan open vaarwater en ideaal wanneer je op je vakantie wilt watersporten, varen of vissen. De camping biedt de mogelijkheid tot het huren van bootjes maar je kunt natuurlijk ook vanaf het terras bootjes kijken die langs varen. Met het zwembad en alle speeltoestellen maakt het voor de kinderen een top plek om vakantie te vieren. 

Meer informatie vind je hier.

It Wiid – Earnewoude 

Ook camping It Wiid in Earnewoude is gelegen aan het water. De camping biedt ook tal van activiteiten voor kinderen op en rond het water. Zo kunnen ze bijvoorbeeld zelfs zeilcursussen nemen. Maar ook op de camping zelf is een fijn openluchtzwembad en een grote speeltuin en sportvelden. Hoewel de wateractiviteiten vooral voor de iets oudere kinderen geschikt is, is de camping ook prima te bezoeken met kleinere kinderen. In de zomermaanden heeft de camping een leuk animatieteam en zelfs de toiletgebouwen zijn deels speciaal ingericht voor de allerkleinsten. 

Meer informatie vind je hier.

‘t Strandheem – Opende 

’t Strandheem in Opende ligt officieel nét in Groningen, maar in het dorp wonen veel Friezen en wordt nog volop Fries gesproken. Dus stiekem staat hij gewoon in dit rijtje. Deze viersterren familiecamping biedt faciliteiten voor de kleintjes, tieners en ouders. Een ideale plek op vakantie te vieren dus. Met een overdekt zwembad en een zwemplas in de buitenlucht is er voor de waterratjes ook weer volop zwemgelegenheid. Het animatieteam heeft in de zomer een leuk programma voor de jongsten én de tieners, want zo is er bijvoorbeeld een jeugdhonk en worden er disco’s georganiseerd. 

Meer informatie vind je hier.

Ik hoop dat ik jullie heb kunnen inspireren voor leuke kindercampings in Friesland. Als je nog op zoek bent naar andere leuke kindercampings in Nederland kun je mijn uitgebreide lijst nog bekijken. Heel veel plezier met het uitzoeken van jullie zomervakantie!   

Liefs, Cheryl
www.pscheryl.nl 

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.