Op zondag 21 juni 2020 is het weer Vaderdag in Nederland, dus hoog tijd om na te gaan denken over originele Vaderdagcadeaus. Omdat onze oudste alweer 11 is, heb ik hem gevraagd om eens te benoemen wat hij leuk vindt om te geven. Uiteraard kwamen daar weer meerdere opties uit, die ik hieronder met jullie deel.

Boxershort-abonnement

De man (en de oudste zelf) hebben al sinds een kleine twee jaar een boxershort-abonnement van On That Ass. 1 keer per maand vallen er nieuwe boxershorts in de brievenbus, met de allerleukste printjes. Als je ze niet te warm wast, niet in de droger doet en op kleur blijft sorteren voordat de machine aan gaat, blijven ze naar mijn ervaring erg mooi (en worden ze niet pillig).

Zonnebril

Ooit kocht ik van mijn eerste blog-salaris een mooie zonnebril voor mezelf bij de Bijenkorf, tijdens een uitje met mijn moeder naar Amsterdam. Ik was er in het begin heel erg zuinig op en ik bewaarde hem standaard in een brillenkoker.Tot die ene dag, dat we naar Walibi Holland gingen. Ik had de brillenkoker niet mee, deed hem los in mijn jaszak, dook in een attractie…en daarna, was de bril doormidden. Sindsdien koop ik voor mezelf dus geen duurdere brillen meer. De man is daarentegen altijd erg zuinig op zijn spullen, een groot verschil met mij dus. Zonnebrillen heeft hij in principe genoeg, maar de modellen zijn inmiddels een beetje achterhaald. Een nieuwe zou dan ook zeker wel een welkome verrassing zijn.

Dopper

Sinds de oudste zijn eigen Dopper heeft, wil hij niet anders meer. Hij heeft de Dopper Solid Steel en deze houdt zijn drinken aardig koud, wat natuurlijk lekker is voor op school. Zelf heb ik de grote glazen variant, waar ik ook erg graag uit drink. Eigenlijk zag je de afgelopen jaren voornamelijk vrouwen met een Dopper, maar gelukkig wint deze ook steeds meer terrein onder de mannen. Fijn om mee te nemen als je een dagje weggaat, een ritje maakt met de bakfiets, of als er een spontane picknick wordt georganiseerd. Knalroze is wellicht niet aan een man besteed, maar ik zag ook dat er een hele zwarte versie op de markt is gebracht…zeer geschikt voor een (stoere) man dacht ik zo.

Zwembroek

Waar de gemiddelde vrouw ‘kan zwemmen’ in de hoeveelheid bikini’s en badpakken, heeft de gemiddelde man misschien 1 zwembroek in de kast liggen. Zwembroeken zijn een beetje ‘het vergeten kindje’ lijkt het wel. Toch is het, zeker als je een gezin hebt, heerlijk om regelmatig te gaan zwemmen. Zeker op vakantie is dit een bezigheid die erg populair is. Doe de man een plezier en koop voor Vaderdag eens een nieuw en hip exemplaar. Men kijkt daar dan sneller naar dan naar het kleine corona-buikje wat wellicht is ontstaan in de afgelopen maanden.

Boek voor een aanstaande vader

Ook als je een aanstaande vader (of kersverse) bent, is het leuk om een cadeautje te krijgen. Dat er een heleboel boeken geschreven zijn voor dames die zwanger willen worden of zijn, is natuurlijk voor iedereen wel bekend. En ook als je eenmaal moeder bent, dan kun je terugvallen op allerlei dikke pillen vol met (goedbedoelde) adviezen, tips & tricks. Ik deelde al eens de 10 leukste boeken voor aanstaande vaders, omdat ik van mening ben dat ook mannen zo nu en dan wat leesvoer nodig hebben.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.