Wanneer het buiten koud en guur is, is het vaak moeilijk om leuke activiteiten te bedenken die je binnen kunt doen. Gelukkig zijn er genoeg leuke dingen die je binnen kunt doen tijdens de kerstvakantie! Hieronder vind je een aantal ideeën.

1. Spelletjes doen

Organiseer een spelletjesmiddag met het hele gezin. Er zijn genoeg leuke bordspellen die je binnen kunt spelen, denk bijvoorbeeld aan Monopoly, Cluedo of UNO. Je zou ook een potje hints kunnen doen in het Kerstthema.

2. Films kijken

Pak een dekentje, popcorn en drinken en kies een aantal leuke films uit die je wilt kijken. Je kunt bijvoorbeeld een aantal Kerstfilms kiezen, of juist een aantal films kiezen die je nog wilt zien. Er zijn bij de streamingsdiensten zeker tijdens de Kerstvakantie periode een hoop Kerstfilms om te bekijken.

3. Knutselen in het Kerstthema

Aangezien het Kerstvakantie is, is knutselen in het Kerstthema natuurlijk heel erg leuk. Leg wat mooie materialen neer en laat je fantasie de vrije loop. Je kunt bijvoorbeeld een mooie kerstkaart maken, of kerstballen beschilderen om in de boom te hangen.

4. Lees samen een boek

Zorg dat je leuke boeken in huis hebt om samen te lezen. Of ga eens naar de bibliotheek en haal daar wat leuke boeken op. Er zijn ook boeken in het Kerstthema welke je zou kunnen voorlezen zoals bijvoorbeeld ‘Een jongen met de naam Kerstmis’ of ‘De Kerstmisaurus’.

5. Organiseer een high tea

Zet lekkers neer en maak er een mooie high tea van. Haal lekkere broodjes, sandwiches, cake, taart en andere lekkere dingen in huis. Wil je het niet in de winkel halen, dan is bakken tijdens de Kerstvakantie natuurlijk ook een hele goede optie. Denk aan carrotcake, of lekkere koekjes.

 

6. Zet een speurtocht uit

Zet een speurtocht uit, in en om het huis. Dit is een leuke activiteit voor de allerkleinsten, maar ook de oudere kinderen zullen hier erg van genieten. Het is een leuke manier om ze even bezigouden en ze kunnen er ook nog eens wat van leren.

7. Organiseer een fotoshoot

Pak alle kleren, accessoires en attributen bij elkaar en organiseer een fotoshoot. Dit is een leuke activiteit om met het hele gezin te doen. Je kunt er ook leuke Kerstfoto’s mee maken die je later kunt gebruiken voor een fysieke Kerstkaart of Kerstwens op social media.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.