Sicilië, de zogenaamde voetbal waar de Italiaanse laars tegenaan schopt, is een magisch eiland. Met haar prachtige natuur, uitgestrekte stranden en prachtige baaien, is het goed vertoeven hier, ook voor gezinnen. Wij geven graag een aantal leuke uit-tips. Want behalve genieten van een goed glas wijn, is het ook leuk om op avontuur te gaan en leuke dingen te ontdekken samen met de kids.

Marionetten museum in Palermo
In de hoofdstad is een bezoekje aan het Museo Internazionale delle Marionette echt de moeite waard. Het museum heeft de grootste en meest diverse poppencollectie ter wereld. Alle marionetten zijn stuk voor stuk gemaakt op Sicilië, waar ze met recht heel erg trots op zijn. Tot vlak na de Tweede wereldoorlog werden deze poppen nog gebruikt in verschillende poppentheaters. De poppenspelers trokken heel Sicilië door om de mooiste shows weg te geven aan vele kinderen en hun ouders/grootouders.

Catacomben van de Capucijnen in Palermo
Voor de grotere kinderen (ik zou zeker aanraden 12+) is een bezoekje aan Catacombe dei Cappuccini misschien wel de moeite waard. Omdat er in de 16de eeuw onvoldoende plaats was om mensen te begraven, besloten de monniken om onder het kerkhof extra crypten aan te leggen. In 1599 mummificeerden ze één van hun monniken en plaatsten hem daarna in de catacomben. In eerste instantie waren de catacomben alleen bedoeld om gestelijken een laatste rustplaats te geven, maar in de loop der eeuwen werd het ook een statussymbool voor niet-geestelijken. Een beetje lugubere toeristische attractie is het dus wel. Je kunt namelijk de catacomben zelf betreden en de gemummificeerde personen bekijken.

Etnaland Belpasso (Catania)
Aan de voet van de (nog actieve vulkaan) Etna, ligt Etnaland, een waterpark én dierentuin in één. Vanuit een kabelbaan kun je de dieren bekijken. Het waterpark heeft een heleboel attracties, genoeg vermaakt dus voor iedereen!

Valle dei Templi (Agrigento)
Op een heuvelrug is Valle dei Templi te vinden, waar je overblijfselen uit de Griekse oudheid kunt bekijken. Dit gebied staat op Werelderfgoedlijst van UNESCO en is een nationaal monument. Er zijn acht tempels die je kunt bewonderen en je kunt genieten van het prachtige uitzicht over de kust en de stad.

Genieten op het strand
Sicilië heeft een heleboel mooie stranden, waar je urenlang kunt genieten. In het helderblauwe zeewater kun je eventjes afkoelen na dagenlang op stap geweest te zijn. Huur een strandbedje en een parasol en daarna kan het genieten beginnen.

Afbeeldingen: Pixabay

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.