Griekenland ligt op enkele uren vliegen vanaf Nederland . Het tijdsverschil is één uur waardoor je dus geen last zal hebben van een jetlag. Wil je je eigen auto meenemen naar Griekenland dan kan je in Italië vanuit verschillende havensteden de boot nemen. Een vakantie naar Griekenland is een echte aanrader!

Wij zijn zelf al een aantal keren naar Turkije op vakantie geweest met de kinderen, maar we hebben ook heel veel goede verhalen gehoord over Griekenland. Mede hierom  ben ik eens gaan uitzoeken wat er nou allemaal te doen is. Hieronder deel ik graag met jullie wat ons aantrekt. Dit jaar zit een vakantie naar het buitenland er niet in, maar ik hoop dat we volgend jaar wel weer als gezinnetje een weekje weg kunnen gaan.

Rhodos stad

Rhodos-stad is waarschijnlijke het mooiste plekje van het eiland Rhodos. Het oude stadsgedeelte is ongeveer 2500 jaar oud en de stadsmuur is ongeveer 4 kilometer. Je kunt het grootste gedeelte hiervan ook zelf belopen. In het oude deel zelf vind je leuke smalle straatjes met winkeltjes. Ook de Mandráki-haven is een bezoekje waard: afgezien van de mogelijkheid om er zelf een bootje te huren is er ook een Middeleeuws fort met een vuurtoren welke je kunt bezoeken. Als de kinderen moe zijn van het vele lopen, is er ook gelegenheid om per fiets te stad te verkennen, eventueel met een lokale gids. Uiteraard kun je ook gebruik maken van en hop on-hop off bus die je nog meer leuke plekjes zal laten zien.

Kos stad

Kos stad is een mooie mengelmoes van oud en nieuw: Er zijn onder andere oude Griekse en Romeinse ruïnes te vinden, welke je kunt bekijken. Een aanrader is ook het Asceplieon: de tempel van Hippocrates. Hij is de grondlegger van de Westerse geneeskunde. In Kos stad zijn er veel straten die vol zijn van schitterende mozaïeken. Bezoek ook zeker één van de vele kindvriendelijke stranden.

Laganas op Zakynthos

Een topbestemming op het schitterende Zakynthos is Laganos. Laganos ligt in het oosten van het eiland en heeft lange, schitterende baaien. De zee loopt er heel geleidelijk af en is daardoor erg geschikt voor gezinnen met kinderen. Het is hier ook prachtig om te snorkelen. Wat Laganos nog boeiender maakt zijn de Caretta-Caretta schildpadden die ieder jaar tussen half mei en eind augustus hun eieren leggen. Een boeiend schouwspel om mee te maken en dit zal op de kinderen een onvergetelijke indruk maken. Dit gebied maakt deel uit van het Nationaal Maritiem Park.

Molyvos op Lesbos

Molyvos is de grootste stad van het mooie eiland Lesbos. Een blikvanger is de middeleeuwse vesting en de huisjes die tegen de heuvels aangeplakt lijken te zitten. De dakpannen schitteren in de zon die er bijna altijd schijnt. Ook de haven met zijn mooie boten is een bezichtiging waard. Deze is in de avond verlicht door vele lampjes, wat een hele gezellige sfeer creëert.

Agia Galini op Kreta

Dit van oorsprong kleine vissersdorpje in het zuiden van Kreta is op zich al leuk om doorheen te slenteren met de kinderen, maar het is ook een mooie uitvalsbasis om tripjes te ondernemen. Er is veel te zien in de buurt, variërend van archeologische opgravingen tot mooie stranden waar de kinderen heerlijk zullen genieten. En jij/julie als ouder(s) natuurlijk ook.

Uitgelichte afbeelding: AGIA GALINI, GREECE from Shutterstock/ksl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.