Heb jij een kleine Nijntje fan in huis? Of ben je stiekem zelf misschien wel gewoon fan van Nijntje? Dan is 2 dagen Utrecht wat je zeker op de kalender moet gaan plannen. Er is namelijk een speciale Nijntje kamer geopend in het Stayokay hostel in het centrum van Utrecht. Omdat Amanda zelf niet kon, mocht ik, Ellen van MamaScrapelle met mijn dochter op avontuur met de trein.

Nijntje kamer en Nijntje museum
Utrecht is the place to be met een geweldig Nijntje avontuur voor jong en oud. Afgelopen woensdag opende de speciale Nijntje kamer in het Stayokay hostel in Utrecht – Centrum. Ideaal dus als je 2 dagen volledig in Nijntje sfeer wil doorbrengen met je gezin! Op avontuur in het Nijntje museum en in de speciale Nijntje kamer kunnen de kinderen onder de sterren en de maan in slaap vallen.

De uitnodiging
Bloggers, Vloggers en tijdschriften waren woensdag uitgenodigd bij de officiële opening van de Nijntje kamer in het Stayokay hostel. We werden hartelijk verwelkomd door Nijntje zelf bij de deur. Boven stond er heerlijke Nijntje taart en allerlei gezonde en minder gezonde hapjes voor de kinderen. Inclusief een grote tafel waar aan gekleurd werd.

De kinderen kregen allemaal naamkaartjes erop en daar maakte de organisatie goed gebruik van. De kinderen werden constant met de naam aangesproken en ze bukten om op dezelfde hoogte te praten. Ik ben onder de indruk want daar kunnen nog veel hotels van leren! De kinderen voelden zich echt welkom.

Nijntje theatervoorstelling
Eric van der Hulst, hostelmanager Stayokay Utrecht heette ons allen welkom.

Quote: “In contrast met het verdrietige nieuws over de dood van Dick Bruna, staat de geboorte van de nijntje-kamer bij Stayokay. Een in eerste instantie onopzettelijk, maar mooi postuum eerbetoon. Bruna’s missie om kinderen de ruimte te geven voor hun eigen fantasie, komt in de kamer goed tot uiting”

Femke Jogien had een hele gave Nijntje voorstelling voor de kinderen. Met een prachtig huis met ramen die alle kanten op konden draaien en waar verrassingen achter zaten. In de nok van het huis stond een video waar bewegende plaatjes te zien waren die de prachtige zang van Femke met haar piano begeleiden.

De kinderen zaten met open mond te kijken en ook de volwassenen stiekem want het zat echt keigoed in elkaar.

De Opening
Marijke Schreiner (algemeen directeur Stayokay) nam hierna het woord en liet zelfs boekjes van haar eigen jeugd zijn van Nijntje die behoorlijk gehavend waren.

Kim-Lian van der Meij nam hierna met Nijntje de sleutel van de Nijntje kamer in ontvangst.

Op naar de kamer waar Kim-Lian ook nog ging voorlezen uit Nijntje uit logeren.

Inrichting
De vierpersoonskamer is volledig in Nijntje stijl. Met een eigen badkamer en een eigen toilet en een wastafel op de kamer. Er zijn Nijntje lampen, een Nijntje zitzak, op de bedden Nijntje beddengoed en zelfs speciaal Nijntje handdoeken. De kamer heeft prachtige muurschilderingen en haakjes om handdoeken en jassen aan op te hangen.

Wil jij daar naar toe?
De Nijntje-kamer is te reserveren via stayokay.com/nijntje vanaf € 129,-. Dit is inclusief

  • je geboekte overnachting(en)
  • familie-entreekaart voor het nijntje museum
  • uitgebreid ontbijt op echt nijntje-servies
  • opgemaakte bedden
  • nijntje-douchegel en -shampoo
  • nijntje-verrassing voor de kids
  • Een babybedje is op aanvraag beschikbaar.

Ga jij binnenkort met je kinderen naar Nijntje?

/Ellen, MamaScrapelle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.