Ameland is een heerlijke bestemming voor een weekendje weg.  Je vakantie begint tijdens de boottocht naar het eiland. In zo’n 45 minuten vaar je naar het eiland. Bovenop het dek kun je uitkijken over de Waddenzee en meteen beetje geluk spot je direct al de eerste zeehondjes. Zeker wanneer de zon schijnt is deze korte vaartocht een fijn begin van de vakantie. Wat kun je tijdens een vakantie op Ameland doen en waar kun je het beste verblijven?

Paardrijden op Ameland

Ameland heeft veel te bieden en zeker wanneer je sportief bent aangelegd hoef je je niet te vervelen. Zo kun je fietsen, wandelen en golfen op het eiland.  Houd je van paardrijden? Dan is paardrijden op Ameland een must. De duinen en het uitgestrekte strand zijn perfect voor paardenritten. Er zijn dan ook verschillende paardenmaneges  op het eiland waar je een les kunt boeken of een paard kunt huren voor een ritje. Het maakt niet of je nog nooit op een paard gereden of dat je al een  gevorderde ruiter bent: je kunt op elke manege terecht.  Vaak kun je bij elke manege kiezen  voor een aantal paardenlessen of voor het reserveren van een strandrit. Je gaat dan onder deskundige begeleiding, veelal in een groep en uiteraard aangepast aan ervaring van de ruiter, een paardenrit maken. Met als ultieme bestemming – het strand !Ook kinderen kunnen een strandrit maken op een kleine pony.

Kamperen op Ameland

Ben je na het paardrijden toe aan wat relaxen? Dat kan gemakkelijk bij jouw eigen tent, huisje, of appartement. Op Ameland vind je een groot aanbod aan diverse accommodaties. Een camping is ideaal als je samen met kinderen op pad bent. De meeste campings zoals de camping Duinoord liggen tussen de duinen of in de buurt van Nes of Hollum. Deze campings hebben grote ruime plekken, een autovrij terrein en diverse speeltuinen op de camping. Zo kun jij na een actieve paardenrit uitrusten voor de tent terwijl de kinderen spelen in de speeltuin.

Gastartikel met beeld van Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.