De ANWB geeft op haar site een aantal goede tips, voor als je gaat kamperen met kids. Ik wilde deze eventjes met jullie delen. Lekker in NL op vakantie of naar een camping Spanje (bron).

Waar moet een camping aan voldoen?

Voor kleine kinderen, tot een jaar of 6, is het eenvoudig. Een klein (verwarmd) zwembad, leuke schaduwrijke speeltuin en voor de ouders een dorpje op loopafstand en een campingrestaurant plus elke ochtend verse broodjes is al snel voldoende. Zodra de kinderen ouder worden, gaan er andere factoren meespelen. Zoals animatie op de camping. Vinden je kinderen het leuk om elke dag mee te doen met knutselen, schminken, gym in het zwembad, ’s avonds dansen en sportactiviteiten? Of houden ze meer van af en toe een sporttoernooi en vermaken ze zich prima met een pingpongtafel een leuke glijbaan bij het zwembad? Voor tieners vanaf een jaar of 12 telt vooral de aanwezigheid van leeftijdsgenoten.

Tips kamperen met kinderen

  • Kamperen met je baby: doen! Er zijn op campings voorzieningen om baby’s makkelijker te wassen en zelfs speel- en relaxplekken waar alleen ouders met baby’s mogen komen. Heerlijk veilig!
  • Verwarmd sanitair kan in voor- en najaar heel prettig zijn.
  • Met jonge kinderen kan een autovrije of –luwe camping uitkomst bieden.
  • Voor liefhebbers van privacy en proper sanitair zijn er campings met privé-sanitair naast je kampeerplek. We kennen ook campings waar je je eigen gezinsbadkamer kunt huren.
  • Voordat je boekt, kijk waar de ideale plaatsen liggen op de plattegrond van de camping. Houd rekening met schaduw, water en hoogteverschillen, zeker met hele kleine kinderen.
  • Voor de oudere tieners: er bestaan campings met tienertentenveldjes. Ouders elders op de camping!
  • Wifi vind je tegenwoordig op bijna alle campings, al dan niet tegen betaling. Dat kan soms oplopen.

Kies de ideale camping voor je gezin

Een camping zoeken is het probleem niet, maar er één vínden die bij je past is een tweede. Terwijl je rondsurft op internet vliegen je wensen en eisen je om de oren: een camping met animatie, sport, overdekt zwembad (zeker als je in Nederland blijft), niet te groot, niet te klein, de camping moet in de buurt van zee liggen, een stacaravan met privacy, mag je er barbecueën, is er wifi, hebben we een dorp op loopafstand en ga zo maar even door. Internet levert een duizelingwekkende hoeveelheid gegevens op en na de zoveelste review heb je de perfecte plek gevonden, maar boven het budget.

Weg uit NL? Je kunt altijd nog kijken of je in Spanje terecht kunt, bijvoorbeeld op 1 van de camping sanguli: campings spanje.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.