De meeste mensen zijn alweer druk bezig met oriënteren voor de aankomende zomervakantie. Het duurt nog wel eventjes, maar vroeg boeken kan behoorlijk schelen in de portemonnee. Wat gaat het dit jaar worden? Een strandvakantie met verblijf in een luxe all-inclusive hotel….of een fijne familievakantie in één van de mooiste vakantiehuizen of villa’s aan de Provence Cote d’Azur? Ik ben al eventjes wezen neuzen op de website van azurselect.nl. Met kinderen kan het soms een stuk prettiger zijn in een wat intiemere setting. Hoewel wij eigenlijk hele goede ervaringen hebben met een verblijf in een hotel, lijkt een vakantiewoning (of villa) me helemaal het einde. Uiteraard met een privé-zwembad om zo vaak mogelijk in te kunnen duiken.

Piepen om een spettertje water

Als je nog geen kids hebt, dan kies je wellicht sneller voor een hotel, wat van alle gemakken voorzien is. Je hoeft je eigen bed niet op te maken, het ontbijt wordt voor je geregeld en zo zijn er nog veel meer voordelen. Met kids is dat toch wel een beetje anders. Hoewel er een heleboel hotels zijn waar ze zorgen voor animatie, is dit lang niet altijd het geval. En op een hotelkamer kunnen kinderen zich al snel gaan vervelen…zeker als het met bakken uit de hemel komt, of zo ontzettend heet is dat je wel móet binnenblijven. En er zijn ook altijd wel zeurpieten die bij het zwembad liggen en gaan piepen als ze een spettertje water op zich krijgen omdat jouw kind een bommetje doet. Al met al….een vakantiewoning klinkt gewoon een stuk aantrekkelijker…en het Zuid-Franse landschap biedt ontzettend veel schoonheid.

Eten wanneer en waar je wilt

Wat ik ook fijn vind, is dat je in een vakantiewoning lekker je eigen regels kunt hanteren en jezelf kunt zijn. Je hoeft geen rekening te houden met anderen en je kunt gaan ontbijten/lunchen/dineren wanneer je wilt. Ook waar je wilt trouwens…binnen, of langs het zwembad terwijl je op de kids let die tussendoor eventjes een duik in het water nemen. Je eigen potje koken moet m.i. ook geen probleem zijn. Als je een keertje geen zin hebt om achter de pannen te staan, kun je altijd nog een (kindvriendelijk) restaurant opzoeken met de hele familie. Het gemiddelde vakantiehuis bevindt zich vaak centraal gelegen en op korte afstand van het centrum. Tussendoor een boodschapje doen of lekker eventjes vakantie-shoppen is dus niet een hele grote onderneming. Kinderen vinden het vaak leuk om de omgeving een beetje te verkennen en onder goede begeleiding kan dat ook prima. Wel af en toe een ijsje gaan eten natuurlijk!

Geen boekingskosten

Azurselect is een specialist als het gaat om de verhuur vakantiewoningen en luxe villa’s. Mede door de lage prijsgarantie en het niet hoeven betalen van boekingskosten, onderscheiden ze zich van andere aanbieders. Alle vakantiewoningen worden regelmatig gecontroleerd door het een speciaal kwaliteitsteam van de organisatie. Het bedrijf is tevens aangesloten bij de SGR (Stichting Garantiefonds Reisgelden).

Beeld: Typical facade of the old Provencal retro house from Shutterstock/MarinaD_37

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.