Nu het alweer tegen het einde van februari loopt, beginnen we hier thuis met oriënteren voor de zomervakantie. Aangezien de man pas laat doorgekregen heeft welke weken hij nou uiteindelijk vrij zal zijn, hebben we hier en daar helaas wel wat vroegboekkorting misgelopen. Echter, dat mag de pret niet drukken, want het samen wegdromen bij alle mooie foto’s van zonnige oorden, maakt een hoop goed. We zijn in het verleden al vaker met de kids wezen vliegen en dat vergt natuurlijk wel wat voorbereiding. Ik deel graag mijn tips met jullie.

Voorbereiding is alles!

Allereerst; zorg dat de kinderen weten waar ze aan toe zijn. Leg uit wat er precies gaat gebeuren. Bekijk filmpjes over vliegtuigen, lees boekjes…of ga alvast een keertje kijken op het vliegveld naar opstijgende en landende vliegtuigen. Je kunt goedkoop parkeren bij Rotterdam Airport, dus als je toch een dagje op pad gaar, dan kun je daar net zo goed een hapje gaan eten en ondertussen kijken hoe het er aan toe gaat op zo’n luchthaven. Het is er een stuk minder massaal, zoals bijvoorbeeld op Schiphol, dus een goede optie om alvast een beetje te wennen.

Check op tijd in!

Als je iets niet kunt gebruiken op een dag dat je gaat vliegen (met kinderen) dan is het stress. Check dus op tijd in, zodat er niet gehold hoeft te worden. Hoogstwaarschijnlijk kun je thuis al online inchecken en dat is dan ook echt aan te raden. Kun je kiezen waar je mag zitten, kies dan voor een stel op de eerste rij. Je hebt dan meer beenruimte en dus automatisch meer bewegingsruimte voor de kinderen. Is het helaas niet mogelijk vooraf online in te checken, zorg dan dat je ruim op tijd op de luchthaven aanwezig bent, zodat je als één van de eersten aan de balie staat.

Voorkom oorpijn

Ik spreek uit ervaring als we het hebben over oorpijn tijdens het opstijgen en landen. Onze oudste zoon heeft er ook last van en draagt net als ik speciale oordopjes om dit tegen te gaan. De meeste mensen/kinderen hebben er trouwens voldoende aan om ergens op te kauwen, goed te gapen of te drinken uit een fles met een speen. Vliegt je kind voor het eerst, dan weet je nog niet hoe hij/zij zal reageren op het verschil in luchtdruk. Mijn tip: schaf van tevoren oordopjes aan!

Speelgoed/iPad/e-reader/knuffel

Kinderen zullen zich altijd sneller ‘vervelen’ dan volwassenen. Het is daarom van belang dat je voldoende dingen meeneemt het vliegtuig in, waarmee ze zich kunnen vermaken. Denk aan wat speelgoed (bijvoorbeeld een spelletje en dan de reis-editie), een iPad met daarop filmpjes en spelletjes (vergeet de oortjes niet…niet iedereen wordt blij van alle muziekjes en geluidjes die erbij komen kijken), of een e-reader met daarop wat mooie boeken (ook handig voor tijdens de vakantie zelf natuurlijk). Ook handig voor in de auto, als je richting het vliegveld rijdt.

Je moet overigens ervoor zorgen dat je geen waardevolle spullen in de auto achterlaat. Ook al is het beveiligd, je weet maar nooit. Parkeer je auto zeker niet in één of andere dure garage in de buurt. Je kunt veel beter kiezen voor goedkoop parkeren bij vliegveld Eindhoven. Vergeet je trouwens niet om de favoriete knuffel va je kind mee te nemen….anders kan het weleens een hele lange (en dan dus vervelende) vakantie worden.

Strek de benen

Zodra het lampje van de gordels uit is kun je je benen strekken. Neem je kind gerust mee om zo nu en dan eventjes door de paden te wandelen. Rennen is een no-go natuurlijk!

Musthaves voor in je handbagage

  • Vochtige doekjes; niet alleen voor eventuele vieze billen, maar ook handig voor vieze gezichtjes, handjes en tafeltjes.
  • Een extra setje kleding; wij hadden tijdens de eerste vlucht van onze jongste ineens een spuugfestijn net na de landing…ik was blij dat ik een setje kleding en zakjes bij me had kan ik je vertellen. Eventuele poep-explosies zijn ook een stuk beter te handelen als je weet dat je genoeg kleding bij je hebt.
  • Genoeg drinken en wat te eten; drinken is altijd belangrijk en zo nu en dan wat eten is ook een goed idee, zeker om hangry kids te voorkomen. Daarnaast lust je na een paar uur vliegen zelf ook wel wat…en het karretje waar de stewardess/steward mee voorbij loopt bevat alleen maar veel te dure drankjes, chocoladerepen en opwarm-kroketten. Nog een tip: voorkom dat je kids teveel suiker binnen krijgen…ik hoef niet te vertellen waarom denk ik.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.