Van maandag 23 tot en met vrijdag 27 maart 2020 vindt de 10e editie van de Week van het geld plaats. Dit jaar is het thema van een van de bekendste projectweken van Nederland ‘Goed omgaan met geld is goud waard‘. Het doel van deze week is om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld. Ook dit jaar verzorgen medewerkers van onder meer banken, verzekeraars en gemeenten weer ruim 5.500 gastlessen en workshops op scholen door het hele land. 

‘Goed omgaan met geld is goud waard’

Uit onderzoek blijkt dat praten over geldzaken positieve invloed heeft op verantwoord financieel gedrag. In de Week van het geld 2020 staat het thema: ‘Goed omgaan met geld is goud waard’ centraal. Met dit thema worden niet alleen de gesprekken gestimuleerd tussen kinderen en jongeren onderling, maar ook de gesprekken met hun ouders en leerkrachten. Het thema ‘Goed omgaan met geld is goud waard’ staat voor: Leren = investeren in je toekomst. Goed omgaan met geld betekent: goed nadenken, bewust kiezen en ook de weg weten naar informatie of mensen die je daarbij kunnen helpen. Bekijk zeker de themavideo hieronder waarin kinderen samen praten over geldzaken en hun ‘gouden geldtips’ geven.

Landelijke projectweek

Tijdens de Week van het geld 2020 organiseert het platform Wijzer in geldzaken met haar partners allerlei activiteiten voor basisschoolleerlingen, als ook voor ouders van kinderen op de basisschool. De activiteiten omvatten o.a. gastlessen, workshops, voorstellingen en meer. Daarnaast zijn er activiteiten in het speciaal onderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. Ook op lokaal niveau ontstaan mooie samenwerkingen met gemeenten en lokale partners.

Initiatief van Wijzer in geldzaken

Wijzer in geldzaken streeft naar structurele integratie van financiële competenties in het onderwijscurriculum. Door kinderen al jong te leren omgaan met geld, wordt de basis gelegd voor financiële redzaamheid op volwassen leeftijd. Immers, jong geleerd is oud gedaan! Ter ondersteuning van deze doelstelling organiseert Wijzer in geldzaken in 2020 de 10e editie van de Week van het geld.

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten op Weekvanhetgeld.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.