Op donderdag 10 mei, Hemelvaartsdag, vindt het Bier en Appelsap Festival plaats in de Botanische Tuinen in Utrecht. De programmering is rond! Bekende namen verzorgen optredens en activiteiten, waaronder Hakim, het Kleine Theater, KNVB, Jasper Smit, De Vrijstaat, het Universiteitsmuseum, Bookspot, Professor Loep en Staatsbosbeheer. Hierdoor belooft het een prachtige dag voor jong en oud te worden..

Het Bier en Appelsap Festival wordt dit jaar voor de 2e keer georganiseerd. Het is een festival dat zowel voor ouders als voor kinderen t/m 12 jaar interessant is.

Uitgebreid programma
Bookspot richt een boekenplein in waar je de Kolletje poppenkast kunt bekijken en schrijvers kunt ontmoeten. Ook kan je een voorstelling over het boek De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre bekijken of knutselen met boekenthema’s.

Utrechts Centrum voor de Kunsten (‘UCK’) is van de partij met de speciaal ontwikkelde UCKamping. Hier kan je meedoen aan hiphop danslessen, verkleden in theateroutfits, papieren insectenkunst maken of meezingen met de sing a song rond het kampvuur.

Optredens
Met een hoofdpodium, tipi, theater en kampvuur zijn er genoeg plekken waar je kunt genieten van theater en muziek. Het Kleine Theater speelt de voorstelling Roodkapje, Opera Tralala laat een meedoe opera zien, Jasper Smit trakteert op cabaretliedjes, Hakim geeft een toffe show voor ouders en kids en ook staan de bands Kansloos, Mooi weer op straat, Greenfield geprogrammeerd.

Daarnaast laat de KNVB vaders kennis maken met Kicks, Monkey Moves zet een sportparcours uit en met Circus Snor kun je zelf ervaren hoe het is om circusartiest te zijn. Het Universiteitsmuseum komt langs met proefjes, bij Professor Loep kun je experimenteren in het Buitenlaboratorium en met Modderlab kun je slijm maken!

Even de rust opzoeken? Doe dan de speurtocht in de Botanische Tuinen, ga met de boswachters van Staatsbosbeheer op pad of ga slootje prutten met Utrecht Natuurlijk. En natuurlijk is er een plein met foodtrucks, kunnen kids in de grote zandberg spelen of stap met de hele familie in de zweefmolen.

Met 1 kaartje zijn alle activiteiten en optredens toegankelijk
Met een toegangskaartje kun je zonder extra kosten meedoen aan alle activiteiten, workshops of voorstellingen bezoeken. Het volledige programma, kaartverkoop en meer informatie over het festival is te vinden op www.bierenappelsapfestival.nl.

WINNEN!
Wij mogen een familiekaart (maximaal 4 personen, twv. €50,-) weggeven! Laat in een reactie weten waarom jij graag naar dit leuke festival wilt en met wie. Vergeet niet je naam + een geldig mailadres te vermelden (de familiekaart wordt uiteindelijk per mail verstuurd). Deze actie is inmiddels afgelopen. 

15 thoughts on “Hemelvaartsdag 2018: Bier en Appelsap Festival in Utrecht!

 1. Dat zou geweldig zijn, voor mijn dochter en haar vriendje maar ook voor mijn man en mijzelf natuurlijk.
  Ik word al helemaal wild als ik het diverse en verrassende aanbod zie van artiesten en things to do.

  We wonen ook nog eens vlakbij , maar nog nooit eerder in de Botanische tuinen geweest!
  We duimen!!!

  Cynthia

 2. Ik doe mee voor mijn dochter en haar nichtje. Mijn man en ik gaan dan ook mee
  Wij zijn zelf dol op muziek, theater, enzovoort, maar een festival samen met de kinderen is meestal een lastige combinatie. Hier gaat dat geweldig goed samen. Daarom willen wij dit wel eens meemaken.

 3. Lijk me erg leuk om met de kinderen naar toe te gaan, ik doe graag mee !!.
  Heel gezellig 🙂

  Groetjes Anneliese

 4. Wij zijn n keer of 10 naar Lowlands geweest en willen nu wel is het echte festivalgevoel met onze kinderen van 1 en 3 ervaren, en het virus aan hun doorgeven:)

 5. bier en appelsap is een top combi, wij doen graag mee voor deze kaart zodat we met onze kinderen een dagje kunnen bieren/ appelsappen in het zonnetje op dit leuke festival!

  1. De winnaar krijgt altijd een mailtje, zoals ik altijd onderaan de winactie zet, als deze nog loopt.
   Helaas ben jij het deze keer niet geworden. Misschien heb je de volgende keer wel geluk 🙂
   Fijne zondag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.