junior1Op 6 mei lanceerde de anatomie-tentoonstelling BODY WORLDS: The Happiness Project de kinderworkshop: Dokter Junior. Een interactieve en speelse workshop, waarbij kinderen (8 t/m 12 jaar) alles te weten komen over het menselijk lichaam en het effect van geluk.

Deelnemende kinderen krijgen een doktersjas, stethoscoop en werkboekje en gaan op ontdekkingsreis door BODY WORLDS: The Happiness Project. Een medisch professional neemt de junior dokters mee langs alle aspecten van het menselijk lichaam: van de hersenen en het zenuwstelsel tot hart, (rokers-)longen en spijsvertering. De workshop wordt afgesloten met een diploma uitreiking.

Het primaire doel van de BODY WORLDS exposities is voorlichting geven over het menselijk lichaam en gezondheid, zo ook aan kinderen. Tijdens de workshop Dokter Junior ervaren kinderen spelenderwijs hoe fascinerend en cool menselijke anatomie kan zijn.

junior2Praktische informatie ‘Dokter Junior’ workshop
De eerste Dokter Junior-workshop op 6 mei is reeds volgeboekt. Voor de volgende edities zijn nog enkele plaatsen vrij: op donderdag 14 mei en zondag 14 juni 2015 van 13:00 tot 15:00 uur.

Tickets zijn €15 voor kinderen – dit is inclusief entree, werkboekje, diploma en gebruik van doktersjas en stethoscoop – en €18 voor volwassenen. Online reserveren is verplicht i.v.m. beperkte capaciteit. Meer informatie of om te reserveren: www.bodyworlds.nl/dokterjunior.

BODY WORLDS: The Happiness Project
De expositie vertelt het wonderbaarlijke verhaal van ons eigen lichaam en de invloed van het fenomeen ‘geluk’ op onze gezondheid. Meer dan 200 anatomische preparaten van echte menselijke lichamen tonen de complexiteit, de veerkracht en de kwetsbaarheid van het lichaam. Kijk voor meer informatie over de tentoonstelling op www.bodyworlds.nl.

BODY WORLDS: The Happiness Project
Damrak 66
1012 LM Amsterdam
T. 0900 – 8411 (45 cpm)
E[email protected]

WINNEN!
Wij mogen 2 plaatsen weggeven voor de workshop op zondag 14 juni 2015. (Dit is voor 1 kind en 1 ouder óf 2 kinderen. In geval van 2 kinderen moet de ouder dus nog een entreeticket kopen).
Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam. Vertel je ons meteen eventjes voor wie je meedoet?

Deze actie is inmiddels afgelopen!

9 thoughts on “BODY WORLDS Amsterdam lanceert nieuwe kinderworkshop ‘Dokter Junior’

  1. Leuk om samen met dochter Femke (9) te doen! Ze wil graag weten hoe ons lichaam werkt, en later onderzoeker worden.. Klinkt helemaal top!

  2. Het lijkt me heel leuk om de dokter junior workshop samen met mijn dochter te doen! Ze is heel benieuwd hoe een lichaam er van binnen uitziet en hopelijk schrikt ze zo van de zwarte rokers longen dat ze nooit begint met roken.

  3. Dit vind mijn jonge onderzoeker Sterre heel erg leuk! Ze is vandaag 9 jaar geworden, dus zou een leuke verrassing zijn.

  4. Mijn dochtertje Elin van 9 vindt het menselijk lichaam erg interessant, ik zou haar graag met een uitstapje naar Amsterdam verassen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.