Dolfje Weerwolfje, Foeksia de Miniheks en Meester Kikker: ontmoet ze allemaal in het Limburgs Museum. Zelfs de wereldberoemde Griezelbus staat voor je klaar. Stap in, als je durft…

De spannende tentoonstelling over de kinderboeken van Paul van Loon geeft je een kijkje in het hoofd van de populaire schrijver. Daar huist een fantasiewereld die Paul van Loon zelf zijn ‘Andere Werkelijkheid’ noemt. En die zit vol griezelige humor, oftewel ‘grumor’.

Vanaf 23 september 2017 t/m 21 mei 2018 kun je deze fantasiewereld bewonderen in het Limburgs Museum. Alle bekende figuren uit de boeken van Paul van Loon zijn van de partij. Zo bezoek je bij volle maan de kamer van Dolfje Weerwolfje, ontmoet je Foeksia in het Heksenbos, en tref je Meester Kikker bij de sloot. Hoogtepunt: de échte Griezelbus, inclusief chauffeur.

Door de hele tentoonstelling heen zitten opdrachten en spelletjes verstopt. Die prikkelen de fantasie, stimuleren taalontwikkeling en laten zien hoe boeiend lezen is. Er zijn opdrachten voor iedereen tussen de 4 en 12 jaar.

Daarnaast krijg je als bezoeker een indruk van Paul van Loon zelf. Hoe ziet zijn werkkamer er bijvoorbeeld uit? Waar haalt hij zijn inspiratie vandaan? Naar wie is Meester Frans vernoemd? Je ziet originele tekeningen uit de boeken en kladblaadjes met Pauls allereerste verhaal-ideeën.

Over Paul van Loon
Paul van Loon is op 17 april 1955 geboren in Geleen, Zuid-Limburg. Van kinds af aan was hij geïnteresseerd in fantasieverhalen. Zijn liefde voor griezelverhalen werd onder meer aangewakkerd door het lezen van Het Limburgs Sagenboek. In 1983 verscheen zijn eerste kinderboek, Boven op tante Agaat. Zijn grote doorbraak kwam in 1991 met De Griezelbus. Sinds 1993 zit er praktisch elk jaar een boek van Paul van Loon bij de favorieten van de Nederlandse Kinderjury. Inmiddels won hij die prijs maar liefst 10 keer. Zijn personage Dolfje Weerwolfje werd in 2011 door de Nederlandse Kinderjury gekozen tot dé Kinderboekenheld. Zijn boeken zijn inmiddels vertaald in allerlei talen. Daarnaast zijn de boeken verfilmd en zijn er musicals van gemaakt.

WINNEN!
Wij mogen maar liefst 4 gezinskaarten weggeven voor het Limburgs Museum (geldig t/m 21 mei 2018)! Een gezinskaart geeft gratis toegang aan maximaal 2 volwassenen en 3 kinderen. Je kunt met deze kaart het hele museum bezoeken, inclusief de tentoonstelling van Paul van Loon.

Deze actie is inmiddels afgelopen!

Beeld: Foto Paul van Loon: © TUFFCAT MEDIA
Dolfje WeerwolfjeTM © Paul van Loon/Hugo van Look/Uitgeverij Leopold<
Foeksia de MiniheksTM © Paul van Loon/Saskia Halfmouw/Uitgeverij Leopold
Bron: Kim Roufs

13 thoughts on “Paul van Loon tentoonstelling: “De Andere Werkelijkheid” in het Limburgs Museum!

  1. De gouden editie van Dolfje Weerwolfje is het favoriete boek van ons zoontje!
    Het lijkt ons leuk om het museum te bezoeken. Kan zijn beste vriend gezellig mee 🙂

  2. Dolfje weerwofje het meermonster is al tientallen keren gelezen en blijft mijn dochter leuk vinden. Ze is Paul van loon al eens in het echt tegen gekomen maar durfde hem niet om een handtekening te vragen zo eng vindt ze hem!

  3. Dolfje Weerwolfje vinden de kinderen erg leuk om te lezen, ik doe graag voor mijn dochter Sam en zoon Nicky mee.

    Groetjes Anneliese

  4. Wij hebben vanavond het eerste Dolfje Weerwolf boek uitgelezen, 2 weken zoet mee geweest ‘s avonds. We vonden het een erg leuk boek en aan Sinterklaas vraagt mijn zoon nu een nieuw boek van Dolfje Weerwolf. We willen graag naar de Paul van Loon tentoonstelling bij het Limburgs Museum. De Fiep tentoonstelling 2 jaar geleden, was ook ontzettend leuk.
    Een gezinskaart is erg welkom, kunnen we behalve onze kinderen ook nog mijn nichtje meenemen. Die heeft alle boeken van Paul van Loon al gelezen volgens mij, ze is iets ouder dan onze kinderen en een echte boekenwurm.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.