IJsbeelden© Klaas-JelmerSixma

IJsbeelden©
Klaas-JelmerSixma

Het Nederlands IJsbeelden Festival is met meer dan 150.000 bezoekers uitgegroeid tot het grootste winterevenement van Nederland. Van zaterdag 10 december 2016 tot en met zondag 5 februari 2017 vindt dit internationale ijssculpturen evenement plaats op de Arena Boulevard in Amsterdam. Een uniek evenement voor jong en oud en een hoog gewaardeerd dagje uit in de Kerstvakantie.

’s Werelds beste ijskunstenaars komen naar Nederland
Meer dan 40 van de beste ijscarvers ter wereld komen in november naar Nederland om hun kunsten te tonen. De uit 16 verschillende landen afkomstige kunstenaars creëren in enkele weken tijd adembenemende sneeuw- en ijssculpturen en imposante themawerelden.

IJsbeelden© Klaas-JelmerSixma

IJsbeelden©
Klaas-JelmerSixma

Music Inspires”
Het thema voor het Nederlands IJsbeelden Festival 2016-2017 is: ‘Music Inspires’. Wereldberoemde artiesten, muziek stijlen, muziekinstrumenten, componisten en muzikanten worden in glinsterend sneeuw en kraakhelder ijs uitgebeeld. In combinatie met ‘special effects’ worden ijsbeelden van wel 6 meter hoog, met meer dan 275.000 kilo ijs, 275.000 kilo sneeuw en een temperatuur van -10°C, tot leven gewekt.

Tip: Warme wanten, dikke sokken, een wollen muts, een fijne sjaal… Je zal ze nodig hebben wanneer je een bezoekje brengt aan het Nederlands IJsbeelden Festival. Om de ijsbeelden in topconditie te houden is het 8 to 10 graden onder nul in de ruimte waar de beelden staan.

Meer informatie: www.ijsbeelden.nl

WINNEN!
Wij mogen 2 entree-tickets weggeven voor volwassenen. Wil jij kans maken op deze leuke prijs, laat dan hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres. Wie neem jij mee als je wint? Deze actie is inmiddels afgelopen!

42 gedachten over “Het Nederlands IJsbeelden Festival

 1. Dit lijkt me super mooi om eens te zien. Kaarten voor volwassenen, hmm, dan weet ik nog niet wie ik mee wil nemen. Mijn kinderen zijn wel groter (langer) dan mij, alleen nog niet zo oud 😉

 2. ben bijstandsmoeder en zou er heel graag met mijn kinderen naar toe willen en mijn man een van mijn zoontje is hersteld omdat hij zijn voet had gebroken dus konden we 3 maanden niks doen ook geen verjaardags feestje dit zou hij geweldig vinden dus hoop dat we er naar toe kunnen gaan

 3. DIt vind ik echt mooi, knap hoe ze zulke beelden weten te maken van blokken ijs. Ik kom heel graag bewonderen hoe mooie de creaties geworden zijn!

 4. Levi mijn zoon van 7 vind zandsculpturen al helemaal het einde laatstaan ijssculpturen ik denk dat hij dat nog vetter zal gaan vinden!

 5. Super leuk om met mijn partner weer eens lekker ertussenuit te gaan en de kerstsfeer d.m.v. dit fantastische festival te proeven.

 6. We gaan gewoon met ons gezin, voor de kids kopen we dan wel 2 Tickets erbij. Het lijkt me een superleuk gezinsuitje voor de Kerstvakantie.

 7. Schitterend hoe dit gemaakt wordt, zou er graag gaan kijken dit jaar nu het in Amsterdam is! Daarna gelijk nog even gezellig de stad in met mijn kinderen 🙂

 8. Wat een super actie,
  vandaar van ons een positieve reactie.
  Wij zouden graag van het IJsbeeldenfestival genieten,
  daarom laat ik deze kans niet schieten.
  Ze hebben zoveel ijs moeten versjouwen,
  voordat ze deze prachtige beelden konden gaan bouwen.
  Hopelijk is het dan niet te warm,
  anders “verliest” er straks ‘n beeld ‘n arm 😉
  Hopelijk mogen wij naar dit festival gaan,
  ik trek er graag een extra jas voor aan 😉

 9. Wat zou het geweldig zijn om dit een keer mee te maken. Ik ben nog nooit naar een ijsculpturenfestival geweest en het lijkt me zo bijzonder. Elk jaar zijn er in Sneek zandsculpturen en ik vind het echt verbijsterend hoe iemand zoiets prachtigs heeft kunnen maken. Het zou echt een eer zijn om hierheen te mogen!

 10. Wat een mooie actie hier zou ik erg graag heen willen gaan met mijn gezin. zodat we rond kunnen dwalen door al het mooie van de ijsbeelden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.