Na succesvolle edities in het Verenigd Koninkrijk strijkt de rondreizende tentoonstelling Jurassic Kingdom voor het eerst neer in Nederland! Met dertig bewegende dino’s op ware grootte zorgt Jurassic Kingdom van 7 tot en met 29 juli 2018 voor een brullende tentoonstelling voor jong en oud in het Beatrixpark in Schiedam.

Terug naar de prehistorie
Dino’s zijn hip! In het Beatrixpark in Schiedam reis je deze zomer meer dan 65 miljoen jaar terug in de tijd en waan je je tussen de levensgrote dinosauriërs. Met meer dan dertig bewegende dino’s, inclusief zwaaiende staarten en brullende geluiden, biedt Jurassic Kingdom een spectaculair dagje uit voor het hele gezin. Niet alleen de kleintjes kijken hun ogen uit bij Jurassic Kingdom, ook papa en mama zullen versteld staan van de levensgrote geanimeerde dino’s. Jurassic Kingdom is een echte beleving voor de kids én de ouders tijdens de schoolvakantie!

Lol, avontuur en educatie
Bezoekers kunnen langs de paden en tussen de bomen van het Beatrixpark in Schiedam de indrukwekkende, levensgrote replica’s van ieders favoriete dinosauriërs ontdekken: van de reusachtige Tyrannosaurus Rex en Triceratops tot vliegende reptielen zoals de Pterosaurus. Bekijk de strijd tussen de Deinonychus en Tenontosaurus, of maak kennis met de zachtaardige, zestien meter lange, Diplodocus. Langs een uitgestippelde route van zo’n zestig minuten (afhankelijk van hoe snel je loopt of rent!) staat een educatief centrum waar ouders en kinderen zich kunnen laten informeren over het leven van de dino’s. Het leerzame deel van de tentoonstelling is geschreven door Dean Lomax, paleontoloog en erkend wetenschapper aan de Universiteit van Manchester. Lomax’ programma voor Jurassic Kingdom is wetenschappelijk onderbouwd, up-to-date en biedt verdieping voor de iets oudere dinofans tijdens een bezoek aan de tentoonstelling!

Jurassic Kingdom Launch Photo Call at The Glasgow Botanic Gardens
Photograph by Martin Shields
www.martinshields.com
© Martin Shields

Dagje dino’s
Om een bezoek aan Jurassic Kingdom compleet te maken zijn er ook langs de route verfrissende drankjes en de lekkerste versnaperingen verkrijgbaar zodat je ook heerlijk tussen de dino’s kunt picknicken. De kleinste bezoekers kunnen zelf als paleontoloog aan de slag in een heuse opgravingsplek. Daarnaast kunnen echte dinofans deelnemen aan een virtual reality ervaring: ga een gevecht aan tegen een ‘echte’ dinosauriër of neem plek in een rit in de virtuele dino-achtbaan. En voor wie na afloop nog niet genoeg heeft van deze reusachtige wezens, is er een scala aan leerzame en leuke merchandise te koop.

Achtergrond Jurassic Kingdom
De succesvolle, reizende tentoonstelling Jurassic Kingdom: Waar dinosauriërs tot leven komen, is haar Europese tour op 30 maart 2018 begonnen in het Lauriston Kasteel in Edinburgh. Vervolgens reist Jurassic Kingdom door naar Sheffield, Schiedam, Cardiff en Nottingham. De internationaal erkende en prijswinnende paleontoloog Dean Lomax heeft de makers van deze bijzondere tentoonstelling geadviseerd over de inhoud en opbouw van de dino’s en prehistorische reptielen. De dinosauriërs op ware grote zijn gebouwd door experts in China en de tour wordt uitgevoerd door multimedia experts van Weli Creative.

Naz Kabir, event- en marketing directeur van Weli Cultural Alliance: “Ik denk dat bijna iedereen van dinosauriërs houdt. Je hoeft alleen maar naar kinderboeken en Hollywoodfilms te kijken om te zien hoe populair deze wezens zijn. Ze blijven één van de meest mysterieuze schepsels uit de geschiedenis. En hoewel we ze nooit meer tot leven kunnen brengen, kunnen we ze wel zo goed mogelijk namaken. Dat is wat Jurassic Kingdom doet: het staat voor lol, avontuur en educatie. We kijken ernaar uit om de dino’s voor het eerst naar Nederland te brengen!”

S’DAM Dinostad van Nederland
Schiedam is dé jenever- & ginstad van Nederland, maar met de komst van de levensgrote dinosaurussen deze zomer mag Schiedam zich een maand lang Dinostad van Nederland noemen. Dat de organisatie achter Jurassic Kingdom, het Beatrixpark in Schiedam als locatie gebruikt is een logische keuze. Het is een stadspark van formaat en heeft een perfecte centrale ligging tussen Rotterdam en Den Haag. Ook heeft het centrum van Schiedam veel te bieden. De prachtige oude pakhuizen, klassieke ophaalbruggen en de nog altijd aanwezige distilleerderijen herinneren aan de achttiende en negentiende eeuw waarin de stad gouden tijden beleefde. Een rondje door de binnenstad mag voor- of na een bezoek aan Jurassic Kingdom dan ook niet ontbreken. Meer info www.sdam.nl.

Overige informatie over Jurassic Kingdom
Locatie : Beatrixpark, Schiedam
Openingstijden : 7 tot en met 29 juli 2018
woensdag t/m zondag van 10:00 – 18:00 uur, laatste entree om 17:00 uur
Tickets : Verkrijgbaar via de website
(in mei geldt er een Early Bird korting, gebruik hiervoor de code EARLYBIRD)Website : http://www.jurassickingdom.uk/nl/

WINNEN!
Wij mogen  1 familieticket twv €50,- weggeven! Het familieticket geeft recht op een bezoek op een dag naar keuze voor 4 personen (waarvan max. 2 volwassenen). Laat hieronder weten met wie je graag naar Jurassic Kingdom zou willen gaan en vergeet niet om je naam + een geldig mailadres te vermelden. Deze actie is inmiddels afgelopen!

68 gedachten over “Jurassic Kingdom brengt levensechte, geanimeerde dinosauriërs!

 1. Dit lijkt mij super gaaf en leerzaam voor de 2 monsters hier in huis. Voor papa zelf ook, want die speelde in zijn verre jeugd ook met dinos ?
  Dus ik doe graag mee met deze gave familie uitje actie.

 2. Dit is gaaf!!! Ik waag een kans om de 4 tickets te winnen. Samen met mijn man en 4 kids zou ik de ?dino’s? gaan bezoeken. Mijn zus, haar man en 3 kids gaan ook mee. Dus dat wordt een dinogezellig uitje…!

 3. Wauw! Dat zou echt gaaf zijn voor mijn gezinnetje. Mijn zoon van 4 kent alle dinosoorten bij naam, zit aan de tv vast gekluisterd als hij ” Andy’s dino avonturen” mag kijken, loopt vaak verkleed als dino rond, en valt regelmatigoed zijn papa aan als hij weer eens een T-rex is 🙂 Hij wil heel graag naar een dino land met zijn zusje van 3. Meestal is dit dan Afrika 🙂 🙂 , de fantasie is nog erg groot. Dit uitje zou geweldig zijn.

 4. wat gaaf! ik zou dolgraag met onze 2 kids (bijna 8 en 10) en mijn man er naartoe gaan!! wij wonen in de stad ernaast dus zou super zijn om in onze ‘achtertuin’ deze fantastische beesten te bewonderen 🙂 grote fans van de jurassic films in ieder geval hier!

 5. Ik doe heel graag mee voor ons gezin met 2 jongens van 3 en 6 jaar die dit fantastisch zullen vinden. Met mijn laatste zwangerschap heb ik helaas maanden niks kunnen doen met onze jongens en even weer een dagje uit lijkt me heerlijk als thuisblijf moeder. We hebben nu een dochter erbij van 3 maanden. Duimen maar ?

 6. Wow, dit is megagaaf voor mijn 2 kinderen! Dol op dinosaurussen!! En omdat we niet op vakantie gaan, helaas, een prachtig vakantie uitje voor ons gezin ❤️

 7. Wat een super leuke actie weer!

  Ik zou heel graag met mijn man en onze 2 zoons van 5 en 8 de dino’s bewonderen.

  Lijkt mij een ervaring om nooit te vergeten!

 8. daar maak ik mijn onze lex en tije vast helemaal happy mee en de rest van de familie gaat ook heel graag mee

 9. Dit zou absoluut HET gezinsuitje zijn voor ons jongens gezin!
  Wat zouden mijn jongens hier van genieten zeg! Ik doe graag mee om met hun hier naartoe te gaan!

 10. Uuhh uhhh Goedemorgen iedereen.
  Ik wreef even mn slaap weg uit mn ogen en wat schetst mn verbazing:
  Een geweldige mooie fantasierijke inspirerende fantastische schitterende tijdloze prijs die je kunt winnen dat wil toch iedereen!
  Ik wil zeker te weten meedoen en zal er alles aan doen om jullie bekend te maken liken delen een mooie recensie geven zelfs onze koning Willem en prinses maxima kijken nog een keertje extra achterom voor jullie.
  Ik en mn vrouw en lieve dochter zullen 24/7 duimen om deze mooie prijs te laten overvliegen naar oegstgeest.

 11. Wow, supergave actie! Ik kom graag met mijn man en 2 zoons. Vooral oudste zoon is groot dinofan. Elke avond voor het slapen gaan mogen we uit zijn dino atlas voorlezen. Hoe cool zou het zijn als hij echte dino’s zou kunnen zien!

 12. Ja daar wil ik heeeeeel graag heen met mijn tweelingzusje en papa en mama en mijn grote vriend opa. Dan kan ik ze vertellen over mijn favoriete dinosaurussen ankylosaurus, de pteranodon en natuurlijk de giganotosaurus. Dat zou grrrrruwelijk leuk zijn.

 13. Ik zou graag met mijn vriend (nu 6 maanden aan het daten) en onze zoontjes gaan 6 en 7 jaar oud. Zo kunnen ze ook lekker met elkaar binden. Laten ze beiden gek zijn op Dino’s

 14. Wauw wat een leuke winactie. Zou een leuk kado voor onze zoon en dochter zijn. Onze zoon wordt 5 jaar en wilt graag een dino feestje!! Dus om dino echt te ontmoeten is wel heel speciaal, dan alleen op slingers en bekers en bordjes…………………..En de grote zus vindt de dino’s leuk maar ook een beetje eng…..

 15. Zou onwijs vet zijn hier naar toe te mogen met mijn vrouw en onze 2 dochters. Keer wat anders dan een bioscoop of sealife

 16. Wat een gave prijs om te mogen weggeven, en om te mogen winnen ! Ik zou er een gezellig familie weekend van maken, want het is voor ons niet in de buurt. Maar super om daar de omgeving te gaan verkennen, en dit te combineren met deze toffe tentoonstelling. Echt de kers op de taart voor mijn kleine lieve grote Dinofan Sem. #opnaarDinostad

 17. Ik zou mijn man meenemen en onze gezamenlijke kinderen. Zijn dochter en onze twee meiden. Een gezellig dagje uit!

 18. Dat is echt de prijs der prijzen voor 2 van onze zoons Quentin en Lyon! Bijna 3 en 5 jaar en beide dino voor en dino na! Dit zou dus echt de ultieme dag weg zijn voor hen…. en ons! Dan gaan we met ons hele gezin (totaal 7 kids!) of misschien wel een dino-uitje speciaal voor de dino-gekken voor quality time samen. Anyway: een supergave winactie waar wij heel graag aan mee doen. Ik ga duimen! Dank voor de kans in ieder geval!

 19. Wow, geweldig, ga graag naar films over Dinosauriërs, ben een echte fan.

  In juni ook weer naar de nieuwe film met mijn dochter.
  Deze tentoonstelling lijkt mij fantastisch om te zien.

  Graag zou ik daar naar toe gaan, ben heel erg benieuwd.
  Waag graag een kansje voor de familieticket.
  Ik volg zoals gewoonlijk weer op Bloglovin

 20. Onze zoon Joey is gek van dino’s en wat zou het fijn zijn om met hem naar Jurassic Kingdom te gaan!
  Hij heeft ADHD en zijn hobby zorgt ervoor dat hij zich lekker kan hyperfocussen
  Zon dag zal hem heel goed doen

 21. Lijkt mij een leuk uitje voor mijn zoon van bijna 9 jaar.
  We zijn toen ook bij t rex geweest in naturalis.
  Dat vond hij ook erg leuk.

 22. Lijkt me heel erg leuk om naartoe te gaan met mijn kleinzoontjes.
  Die zijn helemaal gek op dinosaurussen en zullen Jurassic Kingdom zéér indrukwekkend vinden!

 23. Eindelijk een uitje waar mijn zoontje op zijn plaats is, een kleine archeoloog in de dop zou de dag van zijn leven hebben!

 24. Dit lijkt me een ontzettend tof uitje voor de nichtjes van mijn vriend en ik zou het geweldig vinden als we ze een dagje uit kunnen geven. En Schiedam is lekker dichtbij.

 25. Graag zou ik met mijn oud collega en vriendin willen gaan. Haar oudste zoon kende toen hij 2 jaar was alle namen van de dinosauriërs in zijn boeken. Het is heel bijzonder als je Parasaurolophus uit de mond van een 2-jarige hoort komen. Ik en mijn vriendin hebben elkaar zo lang niet gezien. Het zou super leuk zijn als we samen iets konden gaan doen wat onze oudste 2 super gaan vinden. Gezellige double date.

 26. Jeee wat een onwijs toffe prijs om te mogen winnen. En wat moet je dan typen om een kansje te maken… heel lastig hoor, en staan zo’n leuke reacties tussen. Laat ik het maar simpel houden ; DOLGRAAG ga ik met mijn gezin hiernaartoe. Ik heb een zoon van 7 jaar, en hij is de grootste dino liefhebber die je maar kan bedenken. Wat zal hij dit onwijs gaaf vinden. #duimennumaar

 27. Gaaf voor op
  Mijn verjaardag 8 juli.ik vier het nooit maar dan kunnen we toch met ons gezinnetje wat leuks doen. Leuk samen dus graag met de kids en mijn mannetje

 28. Onze jarno zou dit echt heel leuk vinden; hij vindt dino’s fascinerend. grote zus elise vindt het vooral spannend maar ik denk ook wel erg leuk. ik zou ze graag trakteren op een leuk dagje uit!

 29. Ik wist helemaal niet dat dit bestond!?? Lijkt me geweldig voor onze pleegzoon én onze pleegdochter! allebei zijn ze nogal van de dinos op het moment, het boek van de AH is bij ons nog aan het orde van de dag, alle feitjes kent de oudste uit zijn hoofd… Ik zou ze graag verrassen met dit superleuke dagje uit! 😀

 30. Jaa super leuk!! Ik zou met een vriendin en onze kinderen van beide 7 jaar gaan. We wonen ook nog eens in de buurt, dus de kaartjes zullen snel gebruikt worden. Mijn zoon is gek op dino’s!

 31. Leuke winactie! Ik maak graag kans op de kaartjes! Mijn peuter vond het Oertijdmuseum in Boxtel erg leuk, dus dit lijkt me ook leuk voor hem. Misschien nodigen we dan tante en neefje wel uit om met ons mee te gaan.

 32. Samen met mijn zoontje (baas over enge dieren)
  En mijn dochtertje (burgemeester van de schattige dieren).
  Ze zijn allebei dol op dieren en avontuur!

 33. Dat lijkt mij het einde, ik doe graag mee voor mij en mijn gezin. Mijn zoontje van bijna 4 is nog wel wat jong maar ik vind het al geweldig en wil hem dit graag bijbrengen

 34. Ik wil hier heel graag heen gaan met mijn man en de kinderen. Vooral mijn zoontje is gek op dino’s, opgravingen etc. dus ik zou hem erg heel erg blij mee maken! ?

 35. Ik zou mijn ouders (op en oma) op pad sturen met de twee oudste jongens (4 en 8), die zijn gek op dino’s en zo hebben ze een heerlijk dagje uit met z’n vieren!

 36. Ik ozu mijn zoontje van bijna 3 hier echt heel blij mee maken! en zijn zus mag ook vast mee, of anders zijn neef die al bijna 4 is…

 37. Oh, dit zou echt een superdag zijn voor onze kinderen van 6 en 9. Ze zijn gek van dino’s en we proberen dan ook op vakanties altijd ergens een dinopark op te zoeken! Dit zou helemaal top zijn voor pap, nam en de kids!?

 38. Het lijkt me leuk om met mijn gezin te gaan, de jongste laat ik denk ik bij de oppas, die vindt het vast nog te eng. Maar mijn twee andere kinderen van 10 en 12 gaan zich hier vast vermaken! Een heerlijk dagje uit met mijn zoons!

 39. Kh dat zou mijn zoon van 8 met ASS helemaal super vinden. Al jaren fan van Dino’s! Vraag me af of hij nog wel iets opsteekt want hij weet al zoveel!

 40. De meiden zouden graag zien dat pap zijn hoofd in de bek van een dinosaurus steekt!
  Dit is wel een hele unieke kans natuurlijk!
  Al zouden we het maar voor het oneggie kunnen doen 😉

 41. Super actie! Ik zou graag gaan met mijn dochter en nichtje.. Neem ik mijn man ook mee.. Die 2 kinderen zijn ontzettend verschillend, maar beiden dol op dino’s. De ene zal het spannend vinden, de andere te gek..

 42. Ik zou wel met mijn man en twee zoons willen gaan. Vooral het virtual reality gedeelte zal ze aanspreken maar ook de wetenswaardigheden…. En mijn oudste gaat ook wel voor al dat lekkers denk ik…

 43. Lijkt me echt geweldig om met mijn twee kindjes naar toe te gaan.
  Mijn dochter is 6 en wil echt alles weten. En mijn zoon van 3 vind ‘gevaar’ echt geweldig.
  En hij kan ook heel goed een T-rex nadoen 🙂

 44. Met mijn zoon Dylano, hij is een hele grote dinosaurusfan en weet anderen altijd wel iets leuks over dino’s te vertellen. Hij gromt en loopt vaak als een dino en mensen die hem kennen, noemen hem vaak ‘Dylanosaurus’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.