Vorig jaar zomer ben ik samen met mijn oudste zoon én mijn moeder naar Disneyland Paris geweest. Dit was alweer de tweede keer voor ons, want een aantal jaar geleden sprongen we ook al eens in de Thalys. Hij was toen alleen echt nog te klein. Daarom was het maar goed dat we het nog eens over hebben gedaan, toen hij dus 8 jaar was. We hebben het overigens hier thuis al meerdere malen over rondreizen door Frankrijk gehad. Enige verdieping is daarvoor wel noodzakelijk, want waar willen we heen…? 

Voordat je de grens overgaat richting je vakantieadres, zijn er een aantal leuke tussenstops op weg naar Frankrijk die de moeite waard zijn!

Normandië
Na wat speurwerk kwamen we allereerst terecht bij Normandië. De beroemde kust is natuurlijk een ontzettend pluspunt, en zeker interessant als je met kinderen op vakantie in Frankrijk gaat. In de maand augustus is de gemiddelde temperatuur 23 graden, wat met een lekker zonnetje erbij natuurlijk helemaal prima is. Het binnenland van Normandië heeft een prachtige bosrijke omgeving, waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, paardrijden en zelfs golfen. In Val des Cimes zijn verschillende klim-parcours te vinden die geschikt zijn voor kinderen vanaf 3 jaar. Tevens kun je in Elfenbos La Foret des Elfes verschillende hindernisparcours vinden en ook kun je er paintballen.

Ook erg leuk zijn de verschillende dierentuinen die je in deze regio kunt bezoeken. Wil je graag dieren bekijken in hun meest natuurlijke omgeving, breng dan zeker een bezoekje aan Champrepus. In Jurques kun je echt contact maken met de dieren door ze bijvoorbeeld te voeren, of slangen aan te raken. Ook is er een heus safaripark met de naam Cerza. Rijd lekker rond in een treintje tussen de wilde dieren of kies er zelfs voor om een nachtje te gaan slapen in een safari lodge. Reptielen fans gaan naar Reptilarium Alligator Bay, waar je hagedissen kunt bekijken! En last but not least Natur’Aquarium, waar je fantastische vissen en andere waterdieren kunt bekijken.

En als je er toch bent, dan breng je uiteraard ook met de kids een bezoekje aan pretpark Le Village Enchanté, een sprookjeswereld die zeer geschikt is voor de kleine(re) kinderen. Grote(re) kinderen kunnen zich prima vermaken in Festyland, waar ze lekker in de achtbaan kunnen stappen, riddershows kunnen bekijken en zich kunnen wanen in het middeleeuwse decor van Normandië. Is het toch een behoorlijk warme dag en wil je niet naar de kust, breng dan een bezoekje aan waterpark Parc Ange Michel. Lekker van de glijbaan roetsjen en genieten van de vele waterattracties!

Bretagne
Wat ons ook wel aanspreekt is Bretagne, niet in de laatste plaats vanwege de prachtige kastelen, de lekkere wijn én de oesters natuurlijk. Het schijnt er ook echt fantastisch te zijn voor kinderen. De kust is altijd in de buurt, dus na een dagje winkeltjes kijken en lekker eten, kun je de zon onder zien gaan op het strand. Bretagne is de vinden in het noordwesten van Frankrijk, maar het is er niet altijd zon-zeker, ook niet in de zomer. De gemiddelde temperatuur is rond de 20 graden.

Ook in Bretagne is genoeg te doen voor kinderen. Duik in de wereld van Obelix in Maison des Mégalithes of laat de kinderen in één dag archeoloog worden in een Bretons kasteel. Aan glijbanen ook geen gebrek in amusementspark Armoripark. In survival park Récré Nature Villecartier bij Bazouges-la-Pérouse kunnen kinderen kiezen uit meer dan tweehonderd activiteiten, verspreid over 2,5 kilometer. Ze kunnen er onder andere slingeren, abseilen vanaf de bomen en klauteren over een touwbrug boven het water! Kinderen moeten wel vijf jaar en ouder zijn om te mogen survivallen. De kleintjes hoeven zich ook niet te vervelen, voor hen zijn er radiografisch bestuurbare boten.

Al met al lijkt Frankrijk bij uitstek de perfecte plek om op vakantie te gaan. En als je een rondreis maakt, dan zie je natuurlijk ook een hele hoop. Natuurlijk zijn er nog veel meer gebieden die bezocht kunnen worden, maar wellicht dat we dat op een ander moment nog eens gaan doen.

Afbeeldingen: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.