kraamAls ik in mijn mailbox een mailtje van Pauline Oud zie verschijnen, dan gaat mijn hart alweer sneller kloppen. De vaste lezers weten inmiddels wel, dat ik een grote fan ben van haar collectie! Pauline staat binnenkort met haar stand op de negenmaandenbeurs en ik ben van plan om gezellig een praatje met haar te gaan maken. Pauline heeft weer iets gaafs op de markt gebracht: Kraambezoek-kaarten in een bewaarblik!

Inmiddels zit onze kraamtijd en alweer zo’n beetje op, hoewel er zich hier en daar nog weleens een nieuwsgierige baby-spieker meldt. Wij kregen vlak na de geboorte van Kian het Kraambezoek-boek (ook van Pauline) van mijn ouders. Leuk om deze te bewaren en later nog eens door te bladeren. De Kraambezoek-kaarten waren toen nog net niet uitgebracht, maar toch mogen wij er onze mening over geven.

20160214_144320.jpgDe illustraties op de kaarten zijn weer “typisch Pauline”. De eerste woorden die in mij opkomen als ik de kaarten bekijk: herkenbaar, vrolijk, kleurrijk en duidelijk.

Op het eerste kaartje schrijf je de gegevens van de baby; de naam, geboortedatum, geboorteplaats, de lengte en het gewicht. Aan de achterkant van deze kaart schrijf je de namen op van de ouders, eventuele broertjes en zusjes én de eerste gedachte die je had toen je de baby zag.

20160214_144351.jpgVervolgens zitten er nog een heleboel invulkaarten in voor het kraambezoek. Mensen vullen hun naam in en beantwoorden vervolgens 5 vragen. Na het invullen stop je de kaarten weer in het bewaarblik, zodat je zeker weet dat ze niet kwijtraken en/of vies worden.

Eigenlijk is het bewaarblik een kleine parodie op het kraambezoek-boek. Het boek is uitgebreider qua vragen, maar ook deze manier van herinneringen vastleggen, is m.i. een heel erg leuk idee. Ik zou een bewaarblik als dit zeker weten cadeau doen aan een vriendin die in verwachting is.

Je kunt de Kraambezoek-kaarten o.a. hier bestellen voor € 12,50: [bol_product_links block_id=”bol_56c08a6173242_selected-products” products=”9200000052529197″ name=”kraam” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

WINNEN!
Wij mogen 2 van deze leuke blikjes weggeven! Laat hieronder een reactie achter voorzien van je voor- en achternaam + een geldig mailadres. Voor wie doe jij mee? Deze actie is inmiddels afgelopen!

 

60 gedachten over “Kraambezoek-kaarten in een bewaarblik (Pauline Oud)

  1. Ik wil het graag winnen voor mijn schoonzus. Halverwege mei wordt haar 3e dochter geboren, een verrassingskindje. Ik wil haar heel graag verrassen met dit originele cadeautje!!

 1. Ja leuk voor als de kleine in mei wordt geboren !
  Had ook t kraambezoek boek met de andere twee. Handige van de kaarten vind ik dat je er meer tegelijk kan laten schrijven. Dat was met het boek soms lastig (om iedereen omstebeurten te laten schrijven)

 2. Ik zou ze dolgraag willen winnen voor onze vrienden die ons al hebben toevertrouwd dat ze eind september hun eerste baby verwachten! Eindelijk! Super blij voor hen en dit zou een mooi cadeau zijn.

 3. Ik doe mee voor Merel, uitgerekend op 6 maart! Zelf had ik het kraambezoekboek van Pauline Oud, dat vond ik al heel erg leuk 😉 !

 4. Bij de geboorte van mijn eerste kindje had ik het kraambezoekboek en dit blijft een mooie herinnering aan die periode. De kraamkaartjes lijken me een mooi vervolg voor een broertje of zusje… °??/??/2016

 5. Ohh wat ontzettend leuk! Ik doe mee voor mijn lieve buurvrouw die in de lente haar baby’tje krijgt. Ze staat altijd voor me klaar en ik zou het heel leuk vinden om zo een origineel cadeautje te kunnen geven.

 6. Wat een origineel cadeau voor mijn zusje, omdat ze zo lang heeft moeten wachten op haar eerste zwangerschap.
  Ze is nu bijna 40 en zij en haar man zien nu eindelijk hun droomwens in vervulling gaan!

 7. Wat een leuke kaartjes, jammer dat ik ze niet had bij de geboorte van mijn zoontje. Ik zou er graag mijn zwangere vriendin mee verrassen. Mijn schoonzusje zou het ook leuk vinden, maar dan komen de kaartjes waarschijnlijk te laat…

 8. Wauw, erg origineel! Ik zat al te denken om een kraambezoekboek aan te schaffen, maar dit is veel leuker natuurlijk! De boekjes van Pauline Oud zijn ook al zo leuk…!

 9. Wat een leuk idee, vaak gaat kraambezoek als een waas aan je voorbij. Met deze leuke kaarten kun je hier nog eens rustig op terug kijken, ik doe heel graag mee met deze leuke actie 🙂

 10. Lijkt me erg leuk om te winnen. Ik ben op dit moment 39 weken en 3 dagen zwanger van mijn eerste kindje. Dus erg spannend!

 11. Ik heb precies hetzelfde als ik de nieuwsbrief van Pauline ontvang. Ben ook erg benieuwd naar dit bewaarblik.
  Koop elk jaar de weekagenda, erg handig, overzichtelijk en om vrolijk van te worden.
  Ben nu bijna 30 weken zwanger dus de kraambezoek-kaarten zijn hier heel erg welkom.

 12. Ik gun mijn schoonzus deze prachtige kraamkaarten. Heb zelf het kraambezoekboekje van Pauline. En daar beleef ik nog plezier aan. Deze herinnering zou ik ook graag mijn schoonzus gunnen. Ze verwacht haar eerste kindje in mei.

 13. Leuk! Ik ben ook fan van Pauline! Heb inmiddels 3 boekjes van haar en ben 12 maart uitgerekend van ons eerste kindje. Dit zou een erg leuke aanvulling zijn op mijn verzameling!

 14. Heel leuk! Ik doe mee voor een vriendin, voor wie we binnenkort haar babyshower organiseren. Dit zou zo’n leuk cadeau voor haar zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.