In de meivakantie (28 april t/m 6 mei) organiseert Beeld en Geluid de “Nieuws of Nonsens dagen”. Tijdens deze dagen brengen ze (nieuws)media en de journalistiek onder de aandacht. Voor kinderen, gezinnen en families zijn er o.a. workshops en quizzes. Jeugdjournaalpresentatoren en -verslaggevers Lysette van Geel en Tamara Seur geven daarnaast een masterclass over het leven als verslaggever. De Nieuws of Nonsens dagen zijn een aanzet voor een jaarlijks terugkerend Nieuwsfestival.

Kinderpersbureau en familiequiz

Met allerlei dagelijkse activiteiten worden kinderen spelenderwijs uitgedaagd om zich te verdiepen in nieuws en hoe het gemaakt wordt. Voor kinderen is er het Kinderpersbureau (wij zijn hier al eens geweest) waar ze ‘opgeleid’ worden tot journalist. Ook is er elke dag een Grote Nieuws of Nonsens Familiequiz. Jeugdjournaalpresentatoren en -verslaggevers Lysette van Geel en Tamara Seur geven daarnaast een masterclass over het leven als verslaggever.

Beeldgeheimen en mediahypes
Daarnaast zijn er speciale activiteiten voor tieners. Naast het bezoeken van de tentoonstelling Nieuws of Nonsens kunnen zij dagelijks met hun ouders deelnemen aan de workshop Beeldgeheimen of de game Slecht Nieuws (12+) van mediastartup DROG spelen. Verder is er van alles te leren over mediahypes zoals #metoo en de reuring rondom rapper Boef, in een college van onderzoeksjournalist Marc Josten (eindredacteur van Medialogica en hoofdredacteur van omroep HUMAN), op 1 mei.

Ook voor volwassenen is er een uitgebreide programmering tijdens de Nieuws of Nonsens dagen, kijk voor de hele agenda op www.beeldengeluid.nl/agenda.

WINNEN!
Wij mogen 1 persoon blij maken met 4 gratis kaartjes (voor 2 volwassenen en 2 kinderen)! Laat hieronder weten waarom jij hier graag naartoe wilt en vergeet niet om je naam + een geldig mailadres te vermelden. Deze actie is inmiddels afgelopen.

8 thoughts on “Nieuws of Nonsens dagen bij Beeld en Geluid, Hilversum!

  1. Wat een leuk cultureel uitje voor in de meivakantie. Mijn dochters zijn dol op programma’s als het jeugdjournaal en het klokhuis. Het lijkt mij leuk om ze in het museum van Beeld en Geluid ze wat achtergrond te kunnen laten zien.

  2. superleuk om met mijn nichtjes naartoe te gaan. Best lastig om nu mediawijs op te groeien, hopelijk helpt dit hen op een fun manier!

  3. Lijkt me superleuk om naartoe te gaan! Onze pleegzoon heeft het er al eens eerder over gehad dat hij er graag naartoe wil, maar dit lijkt me voor hem ook een interessante “expositie”. Hoe weet je of iets wat je leest/hoort klopt? En welke nieuwssites geloof je wel of niet? Klinkt erg leuk!

  4. Het lijkt mij heel erg leuk om dit onze dochters te laten zien. Gezellig met de trein naar Hilversum.
    Zeker een leuk uitje in de Mei vakantie!!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.