petsDieren en kinderen zijn een gouden combinatie. Of het nu gaat om dieren in films en boeken, een knuffelbeest dat overal mee naartoe gaat of een echt huisdier, dieren prikkelen de fantasie van het kind. Dante sleept al zijn hele leven een knuffel met zich mee; Bees (een miereneter) en Kian slaapt met Hazeltje (Guess how much I love you). Verder hebben wij 2 poezen en een agapornis en hebben mijn ouders een chihuahua. Onze kinderen groeien dus op met dieren!

Uit onderzoek van Pets Place blijkt dat maar liefst 70% van de Nederlandse gezinnen met kinderen dan ook een huisdier heeft. Maar welke invloed hebben huisdieren op kinderen? En waar moet je als ouder(s) allemaal op letten? Pets Place geeft tips over de aanschaf en verzorging. Zo wordt het hebben van een huisdier één groot feest voor het hele gezin!

huis2Je hoort het jezelf nog zeggen: “Ok we doen ‘t lieverd, we nemen er een”. Je hebt die fonkelende ogen en dat stralende gezichtje van je zoontje of dochtertje niet kunnen weerstaan en staat al met één been in de dierenwinkel, jezelf afvragend: “Een huisdier, doe ik hier wel goed aan?!” Geen paniek, uit onderzoek is gebleken dat huisdieren over het algemeen een zeer positieve invloed hebben op kinderen.

Positieve invloed van huisdier op kind
Veel volwassenen nemen een huisdier zodra er kinderen in het spel zijn. Uit onderzoek blijkt dat kinderen die opgroeien met een huisdier over het algemeen meer zelfvertrouwen, verantwoordelijkheidsgevoel en empathie hebben. Denk aan het verzorgen, op tijd eten geven en het vertroetelen. Ook worden belangrijke levenslessen over leven, liefde en verlies geleerd. Het is van groot belang goed na te denken over de aanschaf van een huisdier. Het is heel leuk en leerzaam, maar vergt uiteraard tijd en energie!

Verrijking van het gezin
Het hebben van een huisdier kan echt een verrijking zijn voor het hele gezin. Het overgrote deel van de Nederlandse gezinnen heeft dan ook een huisdier, waarbij de hond favoriet is (49%), gevolgd door de kat (48%) en op een gedeelde derde plaats staan de vis en het knaagdier (21%), zo blijkt uit onderzoek van Pets Place. Wel is het belangrijk om te weten waar je op moet letten. Welk dier past bij welke leeftijd en hoe leer ik mijn kind omgaan met een huisdier? Voor al je vragen rondom huisdieren kun je terecht bij Pets Place. Onderstaand alvast een aantal tips:

*Verdiep je van tevoren goed in alles wat er bij een huisdier komt kijken en laat je goed informeren door een dierenspeciaalzaak, zoals Pets Place.
*Bedenk goed welk huisdier bij jou past. De aanschaf van een huisdier is leuk, maar ook ingrijpend! Het is daarom van belang hier eerst goed over na te denken.
*Een vis is een goed eerste huisdier. Zeker met kleine kinderen.
*Iedereen is verantwoordelijk voor de verzorging van het huisdier, je kiest er met het hele gezin voor. Dat is niet alleen gezellig, maar ook erg leerzaam!
*Betrek je kindje ook bij de aanschaf van producten voor je huisdier, dit versterkt het verantwoordelijkheidsgevoel. Bij Pets Place nemen ze alle tijd om jou op een leuke manier uit te leggen wat jouw huisdier nodig heeft. Daarnaast heeft Pets Place nu een waanzinnig leuke spaaractie voor unieke longdrinkglazen van de film ‘Huisdiergeheimen’.

huis1Longdrinkglazen spaaractie
Huisdieren en kids zijn de perfecte combinatie en daarom heeft Pets Place rondom de film ‘Huisdiergeheimen’ een longdrinkglazen spaaractie opgezet. Van 25 juli t/m eind november kun je bij de fysieke winkels van Pets Place en Boerenbond sparen voor acht limited edition longdrinkglazen met de karakters uit de film. Zo wordt de aanschaf van huisdierproducten ook een feestje voor jouw kindje! Meer nieuws over de actie vind je hier.

Huisdiergeheimen de film
‘Huisdiergeheimen’ (The Secret Lifes of Pets) is de nieuwe vrolijke animatiefilm van Illumination Entertainment en Universal Pictures, de makers van Despicable Me/Verschrikkelijke Ikke en Minions. Wat spoken huisdieren uit als de baasjes van huis zijn? In HUISDIERGEHEIMEN volgen wij de hilarische avonturen van de trouwe terriër Max, de slome kat Chloe, het snoezige dwergkeeshondje Gidget, mopshond en lady-killer Mel, de knorrige bastaard Duke, de onnozele cavia Norbert en het schattige maar gestoorde konijntje Sneeuwbal. Huisdiergeheimen draait nu overal in de bioscoop.

Pets Place
Pets Place is de grootste dierenspeciaalzaak van Nederland en biedt dan ook een ruim assortiment producten voor je huisdier en erfdier. Je vindt er alles wat je voor je dier nodig hebt, zowel food- als non-food, gegarandeerd tegen de scherpste prijzen, met een deskundig advies en de meest persoonlijke aandacht die jij en je dier verdienen! advies en de meest persoonlijke aandacht die jij en je dier verdienen! www.petsplace.nl

WINNEN!
In samenwerking met Pets Place mogen wij een ontzettend gaaf prijzenpakket weggeven met daarin de volgende dingen: 1 knuffel van een karakter uit de film, 1 bureausetje (bestaande uit een kladblok, liniaal, gum en potlood), 1 squishy toy van een hond (karakter uit de film) en ook nog eens 2 bioscoopkaartjes om ‘Huisdiergeheimen’ te gaan bekijken! Laat hieronder weten wat voor huisdieren jullie hebben en zorg dat je je naam en mailadres erbij zet. Deze actie is inmiddels afgelopen!

61 thoughts on “Spaar voor leuke longdrinkglazen van de film ‘Huisdiergeheimen’ bij Pets Place!

 1. ik heb twee draken van kinderen…haha telt dat ook?
  Nee alle gekheid op een stokje, we hebben vissen. Mijn zoontje had als wens voor zijn verjaardag om vissen te krijgen welke hij zelf zou verzorgen dus die heeft hij van opi en omi dan ook gekregen!

 2. Ik heb nooit een huisdier gehad, omdat mijn broer allergisch is tegen alle dieren die haren hebben.. Ik heb altijd graag een hond gehad, maar helaas..
  Ik doe mee voor mijn lieve nichtje

 3. Ik heb een klein wit dik konijntje, hij houdt van slapen, eten en dropjes maken.
  Ook heeft Ollie elke dag zijn gekke kwartiertje en dan gaat hij lekker rondrennen door het huis en binkies maken..

 4. Op dit moment hebben wij geen huisdieren. We hebben wel een konijntje Rocky gehad, maar deze is overleden. Nu is de vakantie voorbij en gaan we een nieuw konijntje uitzoeken.

 5. Wij hebben 2 dwergpinschertjes (Manson 8 en Dita 7) en een mixhondje Bundy van 8 maandjes oud. En nog heel veel verschillende vissen in een groot aquarium, waarvan alleen de grote algeneters een naam hebben, namelijk Nessie 1 en Nessie 2, naar het monster van Loch Ness.

 6. Wij hebben nog 1 poezel: Snoopy en een doggy zij heet Radja.
  In 6 maand tijd hebben we twee poezels verloren: Amy en Pip…
  Ze worden gemist…

 7. ik heb twee katten Gijs en Guus! Guus is een kitten van 14 weken en Gijs is een poes van 4 jaar. Vanaf dag 1 waren ze meteen de grootste maatjes. BFF’s for life! ♥

 8. Konijntjes! Vier hele lieve schattige, donzige, knuffelige konijntjes.
  Mijn dochter wilde graag een konijntje voor haar verjaardag. Toen kwam haar broer dat hij dit ook wilde, dus 2 konijntjes gehaald. Op dat moment was het geslacht nog niet te zien. Niet lang daarna waren dat 7 konijntjes…
  3 konijntjes konden naar vrienden, de andere 2 hebben we zelf gehouden.

 9. Wij hebben honden.. Mijn dochtertje zou het liefste een hele dierentuin in huis hebben maar laten we dat maar niet doen :)… Doe heel graag mee met deze leuke winactie

 10. We hebben de trailer gezien. Ik en mijn twee kids. Helemaal geweldig en wat zijn we nieuwsgierig naar de film. Doen dus dolgraag mee.

 11. Deze mevrouw Vos woont samen met gezellig veel knuffels van dochterlief en een man welke jarig is op Dierendag. Een gezellige beestenboel!

 12. Wij hebben een Konijn en een Kat waar we heel gek op zijn!
  We hebben de trailer van huisdiergeheimen al meerdere keren bekeken want hij is zoooo grappig. Vooral de poedel krijgen we geen genoeg van haha!! 🙂

 13. Onze Hond Lieve is een kruising van een Friesche Wetterhoun en een Dalmatier. Ze is alleen niet altijd lief, ze heeft een echt stijfkoppig Fries karakter.

 14. Nog geen… opa en oma breezer hebben chihuahua breezer, opa en oma kaya hebben mopshond Kaya, daarnaast hebben ze koeien, een konijn en een cavia sinds kort. maar ik wil wel een hondje. Elise (5)

 15. Ja een kat en binnekort nog visjes. Onze kids zijn gek op dieren, dit pakket zal ze dus zeker plezieren ! We zijn benieuwd naar hun avonturen, die van ons wel eeuwig mogen duren. Deze film wordt genieten…van de huisdieren die alle kanten op schieten. Ze maken muziek en hebben lol, soms zijn de huizen ineens overvol. Als hun baasje het huis verlaat, wat gebeurd er dan met de dieren thuis en op straat. We zouden graag deze film in de bios kijken, of de huisdieren zich netjes gedragen zal nog moeten blijken 😉

 16. Een beetje triest maar we hadden een poes die Molly heette. Ze is aangereden bij ons voor de deur. Mijn dochter is er nog kapot van en voor haar verjaardag mag ze een kitten uitkiezen. Het leuke is dat dit een kitten zal zijn die het kleinkind (kleinpoes) is van onze Molly!! Zo hebben we toch nog een beetje Molly bij ons 🙂

  Voor mijn dochter maak ik ontzettend graag kans op dit leuke pakket!!

 17. Hallo, wij hebben 1 poes en een kat.
  Mijn 2 dochters van twee (een tweeling) lopen de hele dag de katten achterna 🙂
  Ook hoor ik de hele dag de woordjes ”poes en woef woef”” wel 1000x 😉
  Mijn oudste dochter is 5 en die maakt ons ook gek omdat ze zo graag naar de bioscoop wil naar de film huisdiergeheimen! Haar favoriete beesten hond en kat komen hier in voor. Maar ook een hond ‘Mel” en dat is een bulldog. Opa en oma hebben namelijk een nieuwe hond een bulldog van 6 maanden, dus ze kan niet wachten hoe die film eruit ziet want de hond van opa en oma ‘Lucky” (zo heet de hond) komt daar in voor 😉

 18. Een kat… Banjer! En ja, dat is hij ook! Af en toe zou je hem achter het behang plakken,
  maar als hij dan bovenop je toetsenbord gaat zitten en je dan aankijkt…. smelt ik toch weer 🙂
  En verder is hij geweldig met de meiden.

 19. Ik heb een hond Sadie, twee poezen, Syrah en Pinot en 2 kippen, die geen naam hebben. En heel af en toe sluipt er een muis binnen maar daar ben ik niet echt blij mee 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.