Voor gezinnen met jonge kinderen is een kindvriendelijke tuin een must. Bij een kindvriendelijke tuin denken we al snel aan de veiligheid, maar dit is niet het enige waar rekening mee gehouden moet worden. Je moet immers zelf ook kunnen genieten van je tuin! Maar hoe zorg je ervoor dat je tuin een prettige plek is voor jou en je gezin? Wij geven je wat inspiratie om je tuin zo kindvriendelijk te maken en ongelukken te voorkomen

Tuinafsluiting

Een stevige tuinafsluiting is voor het creëren van je kindvriendelijke tuin onmisbaar. Denk hierbij aan tuinschermen, een schutting of een natuurlijke tuinafscheiding. Schuttingen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, maten en materialen. Neem bijvoorbeeld een houten schutting, een pvc tuinafsluiting of dubbelstaafmat. Het doel is om een tuinafsluiting te kiezen die elegant is en past bij de rest van je tuininrichting. Er zijn verscheidene webshops met hekwerk van hoge kwaliteit. Bekijk eens het ruime assortiment aan tuinafsluitingen en poorten van Hekwerkonline.nl.  

Gebruik de natuur

Bij aanleg van de tuin is rekening te houden met de ondergrond. Behoud een stukje natuur in de tuin en kies voor een grasmat, dit is geschikt voor kinderen en voorkomt ongelukken. Het is geschikt om te picknicken, te voetballen of in de zomer de ruimte te benutten voor een tent. Een andere eenvoudige optie voor een natuurlijke uitstraling zijn houtsnippers. Ideaal voor het buitenspeelgoed, zoals onder de schommel of om de zandbak. Naast de ondergrond is het ook van belang rekening te houden met giftige planten in je tuin. Bekende giftige planten zijn: blauwe monnikskap, blauwe regen, doornappel, goudenregen, lelietje-van-dalen en de gevlekte aronskelk. Toch genieten van je lievelingsplant? Kies ervoor om deze in hoge bloembakken te plaatsen.

Mini-moestuin

Kinderen vinden het vaak heel interessant om planten en groenten te zien groeien, en daarnaast enorm leerzaam! Reserveer in het weekend wat tijd om samen met je kleintje de moestuin te onderhouden. Het staat leuk in de tuin en je kunt na een paar weken genieten van je eigen groenten. Liever geen moestuin? Denk anders eens aan planten en bomen waar vruchten aan groeien die geplukt en opgegeten mogen worden.

Buitenspeelgoed 

Heerlijk klimmen en klauteren in de achtertuin. Speeltoestellen zijn uiterst geschikt voor een kindvriendelijke tuin. Neem in acht of de speeltoestellen veilig zijn en controleer deze regelmatig. Denk bij speeltoestellen aan een boomhut, schommel of glijbaan. Geen ruimte voor grote toestellen? Dan is een zandbak of trampoline ook een optie. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.