Niets leuker voor de kinderen dan een huis met een grote achtertuin, toch? Natuurlijk is het dan wel belangrijk dat je er zoveel mogelijk probeert uit te halen! De inrichting van een grote achtertuin is iets waar je best voldoende aandacht aan besteedt, zeker als je kinderen hebt. Het zou immers jammer zijn om al die ruimte onbenut te laten! Hoe kan je een grote achtertuin nu mooi inrichten voor kinderen en jezelf?

Of je nu kinderen hebt of niet, een achtertuin is altijd leuk. Zeker als je meer dan voldoende ruimte hebt voor het plaatsen van speeltoestellen, een veranda of iets anders. Hier vind je alvast enkele goede tips:

1. Een opblaasbaar zwembad voor kleine kinderen

Wie over een grote achtertuin beschikt, moet gewoon een opblaaszwembad kopen. Zo’n bad biedt enkele interessante voordelen. Ten eerste is het erg gemakkelijk op te zetten, waardoor je op een warme zomerdag snel een heerlijk fris bad hebt staan waar iedereen lekker in kan zwemmen. En daarnaast is het ook nog eens gemakkelijk op te ruimen als het seizoen weer voorbij is. Zorg er wel voor dat je altijd toezicht hebt op kinderen die nog geen zwemdiploma’s hebben.

2. Springplezier voor avontuurlijke kinderen

Nog een goed hulpmiddel om je achtertuin gezelliger en leuker te maken? Een trampoline! Kinderen doen niets liever dan in de tuin hoge sprongen maken op een tuintrampoline die veel beweegruimte biedt. Er bestaan tegenwoordig heel wat verschillende mogelijkheden: van kleine modellen in flashy kleuren tot eerder professionele modellen waar je met twee tegelijkertijd op kunt, alles is mogelijk.

Houd er wel rekening mee dat zo’n speeltuig enkele risico’s met zich meebrengt. Toezicht is bij kleine(re) kinderen wel aan te raden. Natuurlijk kan je er als volwassene ook zelf op springen, en zo je eigen innerlijke kind weer naar boven halen!

3. Een voetbalkooi kopen

Vervolgens kan je je achtertuin ook uitrusten met een voetbalkooi. Als je kinderen gek zijn van voetbal en in het weekend graag met hun papa of mama een balletje schoppen, dan is een voetbalkooi kopen zeker een goed idee. Ook hier zijn er heel wat mogelijkheden op het vlak van prijs, model en materiaal.

Het is hoe dan ook beter om te kiezen voor een iets duurzamer model, ook al ligt de prijs dan wat hoger. Op die manier gaat de kooi niet zomaar stuk, en is hij ook beter bestand tegen neerslag, kou en vorst. En dat bespaart je op de lange termijn dan weer en hoop geld.

4. Een gezellige veranda in de tuin

Is je achtertuin écht groot en wil je er ook voor jezelf iets mee doen? Dan kan je altijd een veranda of ander bijgebouwtje op neerzetten. Natuurlijk is dit wel een heuse investering, en het werk is niet op één dag gedaan.

Als je voldoende ruimte hebt in de tuin en je ervan geniet om ‘s zomers met familie of vrienden buiten te eten of iets te drinken, dan is die investering zijn geld echter meer dan waard!

5. Een eigen speeltuintje

Ten slotte kan je het voor de kinderen natuurlijk nog leuker maken door een compleet speeltuintje te bouwen. Van een glijbaan tot schommels, een klimrek en meer, tegenwoordig bestaan er ruim voldoende mogelijkheden. Er zijn speeltuinen met een vaste opbouw, maar je kan ook altijd zelf de samenstelling kiezen.

Meestal wordt er samengewerkt met een specialist om de inrichting en opbouw van de speeltoestellen goed te doen. Op die manier ben je zeker van een goede kwaliteit, én dat de speeltoestellen wel degelijk veilig zijn en goed in je tuin passen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.