Een badkamer voor de kinderen inrichten is niet altijd makkelijk. Je wilt het comfortabel en veilig maken, maar soms is het lastig om het perfecte evenwicht te vinden. Daarom hebben we 6 tips voor je op een rijtje gezet, zodat je zeker weet dat je kinderen een fijne, veilige en comfortabele badkamer hebben.

1. Kies voor een licht kleurenpalet

Een licht kleurenpalet in de badkamer maakt het ruimtelijk en rustig. Kies bijvoorbeeld voor witte of grijze tegels op de wanden en een soortgelijke kleur vloer. Dit geeft de badkamer een serene sfeer. Natuurlijk kun je hier makkelijk een aantal accenten in aanbrengen met kleurrijke accessoires.

2. Zorg voor voldoende opbergruimte

Voor de badkamer van de kinderen is het belangrijk dat er voldoende opbergruimte is. Zo kunnen ze hun spullen netjes opbergen en is de badkamer altijd netjes. Denk bijvoorbeeld aan een badkamerkast waar je alle spullen in kwijt kunt of een open rek. Vergeet ook zeker niet een rekje in de douche op te hangen voor alle douchegels en shampoo. Nog een tip: tandenborstelbekers, ideaal om de tandenborstels in weg te zetten en ze zijn ook nog eens goed schoon te houden! Hier gaan ze gewoon één keer in de zoveel tijd in de vaatwasser.

3. Kies voor veiligheid

Voor de kinderen is het belangrijk dat ze in een veilig onder de douche en/of bad kunnen. Een antislipmat zorgt ervoor dat ze niet uit kunnen glijden en een kraan met thermostaat zorgt ervoor dat het water niet te heet is. Een mengkraan blijft altijd een gevaarlijk dingetje, hoewel het natuurlijk met kleine kinderen sowieso altijd aan te raden is om erbij te blijven. Zorg dat de douchekop stevig is gemonteerd zodat deze niet los kan raken en hang deze indien nodig hoog zodat hele kleine handjes er niet zo gemakkelijk bij kunnen. Je kunt voor producten van hoge kwaliteit terecht bij Sanitairwinkel.

4. Investeer in een goede verlichting

De verlichting in de badkamer is erg belangrijk. Zorg ervoor dat er voldoende licht is, zodat de kids goed kunnen zien wat ze aan het doen zijn (bijvoorbeeld tijdens het tandenpoetsen). Een spiegel met verlichting en verwarming is ook echt een uitkomst. Deze zorgt er namelijk voor dat de spiegel niet beslaat!

5. Zorg voor een plek om te zitten

Als de kids in bad gaan, is het fijn om er naast te kunnen zitten. Zo kunnen zij lekker ontspannen en spelen in bad en hoef jij niet de hele tijd te blijven staan. Een klein bankje of stoeltje is hier perfect voor. Je kunt natuurlijk ook op de rand van het bad gaan zitten, maar dan loop je wel het risico om nat te worden gespetterd.

6. Maak het gezellig

Je kunt de badkamer van de kinderen extra gezellig maken door wat speelse elementen toe te voegen. Denk bijvoorbeeld aan leuke muurstickers of een vrolijk douchegordijn. Je kunt ook speelgoed in de badkamer neerzetten (fijn als dit in de kast past zodat het niet altijd in de weg ligt), zodat de kids altijd wat te doen hebben als ze in bad zitten. Lege flessen badschuim en plastic kopjes doen het trouwens ook altijd goed!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.