Ga je binnenkort verhuizen en moet er nog wel het een en ander gedaan worden, of wil je jouw huis renoveren? Een vloer uitkiezen is dan een belangrijke stap. Vooral voor huishoudens met kleine kinderen kan een ideale vloer uitkiezen een behoorlijke opgave zijn. Van een vloer wil je immers jarenlang plezier hebben en het moet ook passen bij je interieur en leefstijl. Waar moet je op letten en welke vloeren zijn het meest kindvriendelijk? 

De voordelen

Een kindvriendelijke vloer is zacht, zodat je kinderen geen blauwe plekken of kneuzingen oplopen. Dat geeft je kinderen zelfvertrouwen. Het bespaart jou veel vervelende momenten met verdrietige kinderen of zelfs een spoedritje naar de eerste hulp!

Natuurlijk moet de vloer ook bestand zijn tegen schade die bij spelen kan ontstaan. Investeer dus in de veiligheid van je kinderen en in een langer leven van je vloer. Door een kindvriendelijke vloer te leggen in de ruimtes waar je kleintje(s) het vaakst bezig zijn, 

Wat zijn geschikte kindvriendelijke vloeren? 

Vloeren zijn er in verschillende materialen en in elke categorie zitten vloeren die extra geschikt zijn voor een gezin met kinderen. Je wilt tenslotte niet dat alle fietsjes en ook de box krassen achterlaten…

Tapijt

Kamerbreed tapijt of tapijttegels zijn zacht en voelen aangenaam aan. Hoe hoger de pool van de tapijt, hoe langer de vezels en hoe beter ze een vallend kind opvangen. De nadelen van tapijten? Ze zijn lastig te reinigen en de hoogpolige uitvoeringen zijn nogal aan de prijs.

PVC

PVC is een perfecte ondergrond voor spelende kinderen. Deze kunststof is betaalbaar, zacht, flexibel en ook nog super duurzaam. Ook de keuze is enorm, zo kun je tegenwoordig naar hartenlust pvc vloeren visgraat vinden met betonlook of de uitstraling van hout of een print van steen. Door de realistische structuur, oogt geen één strook hetzelfde. Het enige wat een pvc vloer kan verraden is dat loopgeluiden enorm worden geminimaliseerd. Zeker in vergelijking tot een parketvloer of laminaat vloer. Maar goed, in het geval van spelende kinderen is dat juist een groot voordeel! 

Laminaat

Laminaat is niet het eerste materiaal waar je aan denkt bij een kindvriendelijke vloer. Toch zijn er extra zachte en veerkrachtige soorten laminaat. Die vind je door te kijken naar de klasse: klasse 31 is flexibeler en comfortabeler dan klasse 32, 33 en 34. Ook laminaat van de serie Quickstep is geschikt.

/Gastblog
Beeld: Pexels

One thought on “De meest kindvriendelijke vloeren

  1. Hier een grindvloer met 3 kids ideaal. Ze vallen welliswaar iets harder maar schoonmaken is superfijn. Je ziet er niet veel op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.