Het huishouden; het is nogal wat. Als het huishouden goed bijgehouden wordt lijkt het mee te vallen, maar met kinderen erbij heeft het nogal wat voeten in de aarde. Je moet koken en boodschappen doen, wassen en strijken, zorgen voor je kinderen, de administratie op orde brengen, klussen en tuinieren en als laatste: opruimen en schoonmaken. Vooral bij dat laatste staan we in dit artikel stil. 

De meeste huishoudens maken regelmatig schoon. Je wil dat je kinderen een veilige leefomgeving hebben. Daar past een vieze vloer of schimmel in de badkamer niet bij. Maar hoe zit dat eigenlijk met het schoonmaken van de buitenkant van je woning? Dat is een veel vergeten, maar toch belangrijke taak. In dit artikel lees je de voordelen van het schoonmaken van de buitenmuren; ofwel de gevelreiniging.

 Een schoon uitziend huis

De buitenmuren van een woning worden continu blootgesteld aan verschillende weersomstandigheden. Veel regen zorgt na een poos voor een groene aanslag. Je hebt het vast weleens gezien op de stoep buiten. In de lente is het vaak nodig deze te reinigen met bijvoorbeeld natuurazijn, zodat de stoep er weer lekker schoon uitziet. Hetzelfde geldt voor de buitenmuren. Zo’n groene aanslag ziet er viezig uit, en hoe fijn is het als je huis juist netjes en schoon toont?

Voorkomt schade

Naast het feit dat een schoon huis er netjes uitziet, is er nog een veel belangrijkere reden om de gevels te reinigen. Als de groene aanslag te lang blijft zitten, bestaat de kans dat de stenen poreus worden. Poreuze stenen gaan op den duur scheuren, waardoor de gevel niet meer bestand is tegen de weersomstandigheden. De kans op lekkages is dan zeer aanwezig. Kortom, het is belangrijk om de groene aanslag te verwijderen, zodat je aanslag voorkomt!

Verlengt de levensduur

Na de reiniging ga je de stenen idealiter impregneren met een vochtafstotende laag. Zo zijn de stenen beter bestand tegen het weer, en verleng je de levensduur van de gevel!

De voordelen op een rijtje

  • De buitenmuren zien er schoon uit
  • Je voorkomt vochtplekken in huis en schade aan de gevel
  • De gevel blijft beschermd tegen het weer

Zelf doen of uitbesteden?

Een gevelreiniging kun je zelf oppakken. Bijvoorbeeld in de lente wanneer je kinderen lekker buiten spelen. Met een hogedrukspuit kun je een lichte aanslag er wel afhalen. Ben je al zo druk en heb je geen zin om het zelf te doen? Of is de aanslag zo hevig, dat een professionele reiniger het beter op kan lossen? Prova Reiniging komt dan graag bij je langs! Ze maken door heel Nederland de buitenmuren schoon, van gevelreiniging Rotterdam tot Limburg!

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.