De voorbereidingen voor de komst van de baby zijn vaak een stuk groter dan dat je je van tevoren bedacht had. Als je dan ook nog eens beperkte ruimte in je huis hebt, dan wordt het al helemaal een flinke uitdaging. Maak je niet druk! Met slimme planning en creatieve ideeën kun je een gezellige en functionele babykamer creëren die perfect is voor jouw kleintje. Een vloerkleed babykamer geeft overigens net dat beetje extra warmte. Deze zijn er in verschillende vormen en kleuren, dus kijk goed naar wat er bij de rest van de inrichting past.

Kies de juiste kleuren

Het kleurenpalet van de babykamer speelt een grote rol bij het creëren van een sfeer van rust en comfort. In een kleine slaapkamer is het belangrijk om lichte en zachte kleuren te gebruiken om de ruimte groter te laten lijken. Pastelkleuren zoals lichtblauw, zachtroze, mintgroen of lichtgeel zijn hiervoor uitstekende keuzes. 

Ruimtebesparend meubilair en verticale ruimte gebruiken

Kies voor compacte meubelstukken die multifunctioneel kunnen zijn. Denk bijvoorbeeld aan een commode die later kan worden gebruikt als een gewone ladekast. Wandgemonteerde planken kunnen ook handig zijn voor het opbergen van babybenodigdheden en zijn ook handig om enkele decoratieve items op te zetten. Installeer eventueel ook nog wandrekken boven de commode om luiers, babydoekjes en andere benodigdheden binnen handbereik te houden. Een hangende organizer aan de deur kan ook handig zijn voor het opbergen van kleinere items zoals fopspenen, spuugdoekjes en knuffels.

Minimalistische decoratie

Hoewel het verleidelijk kan zijn om de babykamer te vullen met schattige decoratieve items, is het belangrijk om minimalistisch te blijven in een kleine ruimte. Kies voor enkele statement pieces zoals een mooie muurschildering, een roze vloerkleed (of een andere kleur) of een prachtige mobiel boven de wieg of het ledikant. Het minimaliseren van de decoratie zal de ruimte georganiseerd en luchtig houden.

Slimme verlichting

Goede verlichting is essentieel in een babykamer. Overweeg het gebruik van dimbare verlichting om de sfeer aan te passen aan verschillende behoeften, zoals slaaptijd, voedingstijd of speeltijd. Een nachtlampje met een zachte gloed kan ook handig zijn voor nachtelijke voedingen zonder de baby volledig wakker te maken.

Beeld: Volero

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.