Werken vanuit huis is tegenwoordig steeds populairder. Dit heeft voordelen, maar brengt ook uitdagingen met zich mee. Een goede werkomgeving is noodzakelijk om optimaal te kunnen werken. Een thuiskantoor is daarom een uitkomst voor veel mensen. In dit artikel geven we tips en tricks voor het inrichten van een thuiskantoor.

1. Houd het licht in gedachten

Het is belangrijk om het licht in je kantoor goed te verdelen. Zorg ervoor dat je genoeg natuurlijk licht hebt en gebruik eventueel een lamp om het nog net iets lichter te maken (bijvoorbeeld als het slecht weer is buiten of vroeg donker).

2. Zorg voor een rustige werkplek

Probeer je werkomgeving zo rustig mogelijk te maken. Zet de tv uit en werk niet in de buurt van andere mensen. Als je een rustige plek hebt, kun je je beter concentreren en op deze manier werk je een stuk productiever.

3. Gebruik een ergonomische stoel

De stoel is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van je kantoor, maar het is wel belangrijk. Zorg ervoor dat je een goede, ergonomische stoel hebt om je rug te ondersteunen.

4. Zorg voor genoeg opbergruimte

Opgeruimd staat netjes. Zorg ervoor dat je kantoor is opgeruimd en dat je genoeg opbergruimte hebt. Op die manier voorkom je dat je spullen overal heen slingert.

5. Personaliseer je kantoor

Je kantoor is je eigen plek. Zorg ervoor dat het een plek is waar je je prettig voelt door het te personaliseren. Hang foto’s op, gebruik vrolijke kleuren of zet een plant op je bureau. Je kunt, als je voldoende ruimte hebt, ook nog een mooie hoekbank neerzetten zodat je zo nu en dan eventjes rustig kunt zitten, bijvoorbeeld tijdens een telefoongesprek met een klant.

Ergonomisch werken

Er zijn nóg een aantal dingen waar je rekening mee moet houden om ervoor te zorgen dat je ergonomisch werkt.

Zorg ervoor dat je bureau op de juiste hoogte staat

Je wilt niet dat je schouders naar voren hellen of dat je nek in een ongemakkelijke hoek staat. Zorg er dus voor dat je bureau op de juiste hoogte staat. Als je niet weet hoe je dat moet doen, vraag dan iemand om je te helpen.

Zorg ervoor dat je beeldscherm op de juiste hoogte staat

Het beeldscherm moet ongeveer op ooghoogte zijn. Als het beeldscherm te hoog of te laag is, kan dat erg vermoeiend zijn voor je ogen.

Zorg ervoor dat je toetsenbord en muis op de juiste hoogte staan

Het toetsenbord en de muis moeten ongeveer op ellebooghoogte staan. Als je toetsenbord en muis te hoog of te laag staan, kan dat erg vermoeiend zijn voor je polsen en armen. Probeer dus altijd het toetsenbord en de muis op ellebooghoogte te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.