De badkamer gebruiken we dagelijks om te douchen of te baden. Tijdens het gebruik van je douche of bad komt er heel veel vocht vrij. Kijk maar eens naar je spiegel die helemaal beslaat. Een teveel aan vocht zorgt na een tijdje voor problemen. Een muffige lucht, condens en schimmelplekken zijn veel voorkomende problemen. Om dit te voorkomen is goede ventilatie van essentieel belang. Daarom is het plaatsen van een badkamerventilator echt geen overbodige luxe. Het voorkomt een hoop narigheid in je badkamer. Op die manier krijg je een beter klimaat in je badkamer.

Te veel vocht zorgt voor problemen 

We weten allemaal dat als de lucht ergens te vochtig is dat ventileren helpt. Uiteraard kan je in de badkamer het raam openzetten. Maar dat geeft niet voldoende ventilatie. Ondanks dat je het raam openzet kan je nog last krijgen van allerlei vochtproblemen. Om ervoor te zorgen dat je de badkamer voldoende kan ventileren is een badkamerventilator een goede aanvulling. Deze heb je in verschillende uitvoeringen zoals standaard of een met een timer erop. Om een goed voorbeeld te geven van wat er mogelijk is kan je kijken naar een s&p ventilator van Ventilatieshop.nl.

Een badkamerventilator zorgt ervoor dat de vochtige lucht snel wordt afgevoerd. Daarmee voorkom je dat je bijvoorbeeld van die vieze zwarte schimmelplekken krijgt op de muren en het schilderwerk in je badkamer. Deze schimmelplekken kun je uiteraard behandelen en desgewenst weer overschilderen. Maar dat neemt niet de oorzaak weg. Je kan er gegarandeerd op wachten dat de schimmelplekken weer in alle hevigheid terugkomen. Ventileren is echt de enige manier om dit soort vochtproblemen te voorkomen.

Beter klimaat in je badkamer

Het is echt niet moeilijk om een badkamerventilator te plaatsen. Dat kan je heel gemakkelijk zelf doen met eventueel wat hulp van de bijgeleverde instructie. Goed ventileren in je badkamer is heel belangrijk. Daarnaast kan je zelf ook nog wel een paar dingen doen om vochtproblemen te voorkomen of te verminderen en ervoor te zorgen dat je badkamer een beter klimaat krijgt. Als je klaar bent met douchen of baden maak dan onder andere de tegels en spiegel goed droog. Zet op tijd de badkamerventilator aan en eventueel het raam al open (als het niet te koud is). Let ook goed op met de verwarming aanzetten in de badkamer.

Natuurlijk is het lekker om behaaglijk warm te douchen maar warmte en vocht zijn een prima combinatie als het gaat over schimmelvorming. Laat ook geen natte handdoeken of andere nat textiel in je badkamer liggen. Denk er ook aan om je natte bad en douchematjes uit de badkamer te halen. Door het vocht (en als deze op de vochtige vloertegels blijven liggen) kunnen deze aan de onderkant gaan schimmelen. Dit soort dingen wil je liever niet en daarom is een badkamerventilator eigenlijk onmisbaar. Op die manier voorkom je dat je badkamer muf gaat ruiken en dat je last krijgt van andere vochtproblemen zoals schimmelplekken op je muren.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.