Een badkamerspiegel is meer dan alleen praktisch. Naast praktisch is een spiegel namelijk decoratief en draagt het bij aan de uitstraling van je badkamer. Wie op zoek gaat naar de juiste spiegel voor in de badkamer, zal al snel tot de conclusie komen dat het aanbod enorm is. Om je op weg te helpen, hebben we verschillende populaire keuzes op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat ook jij straks de beste keuze maakt!

Asymmetrische spiegels: speels en eigenwijs

Ben je de rechthoekige en vierkante spiegels zat en ben je op zoek naar een spiegel die dynamiek toevoegt aan je badkamer? Dan is een asymmetrische spiegel een goede optie! Door de unieke vormen van asymmetrische spiegels zorgen voor een uniek en speels effect. 

Spiegels met verwarming

Spiegels met verwarming zijn tegenwoordig verkrijgbaar in alle mogelijke vormen. Of je nu kiest voor ovaal, rechthoekig of asymmetrisch. Alleen een elektrische radiator is doorgaans niet voldoende om een beslagen spiegel te voorkomen. Een spiegel met verwarming zorgt ervoor dat de spiegel minder snel beslaat en na het douchen snel weer helder wordt. Ideaal voor als je weinig tijd hebt, dus!

Spiegels met verlichting

Merk je dat de lichtinval net niet helemaal goed is, wanneer je in de spiegel kijkt? Dit kun je eenvoudig oplossen door te kiezen voor een badkamerspiegel met verlichting. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar. Zo kun je kiezen voor een spiegel met LED-verlichting of een spiegel met ingebouwde lampen. De verlichting zorgt ervoor dat je alles goed kunt zien en daarnaast draagt het bij aan de sfeer in de badkamer. 

Spiegelkasten

Heb je een kleine badkamer en ben je op zoek naar manieren om ruimte te besparen? Dan is een spiegelkast een goede oplossing. Achter de spiegel bevindt zich een handige kast, waarin je toiletartikelen en medicijnen kwijt kunt. Twee vliegen in een klap, dus!

Spiegels voor een optisch ruimere badkamer

Naast een handige spiegelkast voor de kleine badkamer, kun je een kleine badkamer optisch ook een stuk groter laten lijken. Plaats hiervoor grote spiegels tegenover lampen of tegenover een raam. De spiegel zal het licht en de ruimte reflecteren, waardoor de badkamer tot wel dubbel zo groot lijkt!

Bij het kiezen van de juiste spiegel voor in jouw badkamer, is het van belang dat je rekening houdt met zowel de functionaliteit als uitstraling. Verschillende opties kunnen vaak gecombineerd worden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een asymmetrische spiegel met verlichting en verwarming. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bedenk dus goed wat jouw wensen en voorkeuren zijn, voor je een keuze maakt.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.