Vertrekken jij en je partner binnenkort op reis met jullie baby? Dat is super fijn, maar tegelijk ook een beetje spannend. Zeker als jullie voor de eerste keer met het vliegtuig op reis gaan en jullie baby uit zijn of haar vertrouwde plekje wegnemen, kan dit uitdagend zijn. Bovendien moet je nu ook koffers pakken voor een extra kleine reiziger, en daar moeten meer spulletjes in zitten dan je misschien zou denken. Ben je benieuwd wat er zeker niet mag ontbreken in jullie koffers? Lees dan snel verder!

Luiers en luierdoekjes

Laten we eerlijk zijn, luiers zijn het levensbloed van elke ouder met een baby. Zorg er dus voor dat je voldoende luiers inpakt voor de duur van je reis, plus een paar extra voor onverwachte situaties. Luierdoekjes zijn ook een must-have om je kleintje fris en schoon te houden. Of je nu vliegtuig, trein, of auto reist, je weet nooit wanneer je ze nodig hebt! Het laatste wat je wilt, is op de parking bij Zaventem beseffen dat je luiers vergeten bent… 

Babyvoeding en flesjes 

Als je borstvoeding geeft is het handig om een draagbare borstkolf mee te nemen voor onderweg. Als je geen borstvoeding meer geeft maar flesjes, neem dan genoeg flesjes, melkpoeder en warm water mee. Een kleine koeltas kan ook van pas komen om de melk koel te houden. Het is belangrijk om je kleintje goed gevoed te houden, vooral tijdens het reizen, om huilbuien te voorkomen.

Draagzak of kinderwagen

Een draagzak of kinderwagen is een redder in nood tijdens het reizen. Of je nu door drukke luchthavens wandelt, smalle straatjes in een pittoresk stadje verkent, of gewoon je handen vrij wilt hebben terwijl je onderweg bent, een draagzak of kinderwagen is echt een gemak voor zowel jou als je kleintje. Wil je niet heel de reis met een grote kinderwagen sleuren? Laat deze dan achter op de parking aan de luchthaven van Charleroi en reis verder met een draagzak. 

Medicijnen en een EHBO-kit

Je weet maar nooit wanneer je baby wat extra zorg nodig heeft, vooral als je in een nieuwe omgeving bent. Zorg ervoor dat je een EHBO-kit inpakt met de belangrijkste items zoals pleisters, anti-jeuk crème, koortsverlagende medicatie en eventuele voorgeschreven medicijnen voor je baby. Het is maar beter om voorbereid te zijn op elke situatie zodat je niet in de stress hoeft te schieten wanneer je baby ziek wordt. 

Comfortabele kleding en knuffels

Last but not least, vergeet niet om voldoende comfortabele kleding voor je baby in te pakken. Denk aan rompertjes, pyjama’s, sokken en hoedjes, afhankelijk van het weer op je bestemming. En vergeet ook niet om de favoriete speeltjes en knuffels in te pakken! Deze vertrouwde vriendjes kunnen zorgen voor troost en afleiding wanneer je baby onrustig zou worden, vooral in een nieuwe omgeving.

Afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.