Je vriendin waar je laatst op de thee was had zulke slimme handigheidjes overal in huis geplaatst! Je stond er versteld van. Ze heeft natuurlijk wel een kleintje in huis nu, dus daarom wilde ze alle mogelijke gevaren op een grote afstand of veilig achter slot en grendel hebben. Over een paar maanden is het voor jou ook zover en je gaat je partner vragen om ook jullie huis kindvriendelijk te maken.

Allereerst de trap, daar komt een kindvriendelijk hekje. Dan de onderste keukendeurtjes, die worden voorzien van die speciale kinderslotjes. Je vriend doet dat ook in de kasten in de woonkamer en de eetkamer. Je ziet er niets meer van als het klaar is. Ook de stopcontacten gaat hij bewerken met afdichtingsplaatjes. In de woonkamer heb je al zacht kleed op de vloer liggen en losstaande gadgets zet je wat hoger neer. Online bestel je een hippe poef waar je straks af en toe met je kleine op kunt wegdromen.

Hoekje

Een ongeluk zit in een klein hoekje dus je moet echt aan alles denken. Laden in de dressoir in de woonkamer en keuken laden waar scherpe messen in liggen kun je het beste ook goed beveiligen. Bestel die thermostaatkraan voor in de douche, dan kan je kindje zich niet branden. Het is ook slim om als je heet water in de keuken hebt gebruikt, de kraan dan weer even met koud water te laten lopen. Neem het zekere voor het onzekere! 

Leefbaar

Maar het moet natuurlijk wel allemaal leefbaar blijven en vooral leuk! Je eerste kindje is ook hartstikke leuk. Neem lekker de tijd voor je kindje en geniet ervan. Op de fijne loungebank die jullie al hebben of op die nieuwe trendy poef. Maak de woonkamer lekker huiselijk en gezellig. Jullie zullen er weer veel tijd door gaan brengen met je gezinnetje. Alleen maar leuk! Koop daarom wat meer ronde meubels, een eetkamertafel met ronde hoeken en stoelen zonder scherpe randen. Leuke hippe poefs of een toffe hocker naast de bank maken het nog warmer. Zo creëer je knusheid en een fijne sfeer en zal je kleintje straks ook die liefde ervaren.

Gastblog – Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.