Wij kochten zo’n 6,5 jaar geleden een nieuw bed. Toen mijn partner bij mij introk sliep ik namelijk in een twijfelaar. Gezellig en knus zou je denken, maar ikzelf vind het erg prettig om een beetje ruimte te hebben. We hebben toen gekozen voor een bed van 180 x 200 cm met twee aparte matrassen. We slapen er nog steeds prima in, maar toch hebben we het er ook weleens over dat een nieuw bed ook wel een fijn idee is. Misschien gaan we toch terug naar 1 matras en dan met een topper erop. Ik deel mijn tips met jullie, voor tijdens de speurtocht naar het perfecte bed.

Oriënteer je op je gemak

Als er iets belangrijk is bij het doen van een grote aankoop, dan is het dat je jezelf goed informeert met betrekking tot de verschillende opties. Neem geen overhaaste beslissingen waar je later misschien wel spijt van krijgt. Oriënteer je op je gemak in verschillende winkels, of kijk eens online wat er allemaal voor aanbod is. Op de Meubella website staat prachtige en duidelijke (sfeer)foto’s en ook zijn de specificaties en productomschrijvingen duidelijk en volledig. Kies de maat en de kleur en bekijk, al dan niet samen met je partner, het aanbod. Twijfel je nog, slaap er dan een nachtje over en kijk dan nog eens. Ben je nog steeds verliefd op een bepaald bed, dan is dit waarschijnlijk waar je naar op zoek bent. Je kunt overigens ook eens navraag doen bij vrienden/familie en/of kennissen. Wat soort bed hebben zij in hun slaapkamer staan…hebben ze wellicht tips? Het kan geen kwaad om het er eens over te hebben in ieder geval.

Matras

Ga eens na wat voor matras je nu op slaapt. Is deze hard, of misschien zacht. Bevalt dit nog steeds, of merk je dat een ander soort materiaal wellicht beter bij je zou kunnen passen? Is hij groot genoeg, of misschien juist te groot…? Er zijn gelukkig een heleboel verschillende maten matrassen verkrijgbaar. Ook hier is enige verdieping in de mogelijkheden zeker aan te raden.

Afmetingen

Heel belangrijk; zorg dat je de afmetingen helder hebt. Een bed van 200 x 200 cm gaat niet in een heel klein kamertje passen. En wat een ellende is het, als je straks in je huis staat met je nieuwe bed en het vervolgens niet past. Wil je echt niet…believe me! En woon je drie hoog achter, met zo’n oude wenteltrap maar zonder verhuishaak aan de buitenkant, dan is het ook een idee om te kijken of het allemaal naar boven kan!

Uitstraling

Misschien is dit meteen het moment om de gehele uitstraling van de slaapkamer eens onder de loep te nemen. Als je toch voor een nieuw bed gaat, dan is het misschien ook wel een idee om een soort van make-over te doen. Misschien wat mooie spiegels aanschaffen, een andere kledingkast kopen of een ander behangetje op de muur? Wil je dit niet dan is het wel goed om te kijken of het bed past bij de rest van de slaapkamer. Heb je een hele klassieke look, dan kan een heel modern bed wellicht een beetje vreemd staan. Maak een mood-board voor jezelf en doe dit als je samenwoont (of gaat wonen) wel eventjes samen, zodat jullie er beiden blij mee zijn.

Budget

Ook niet geheel onbelangrijk; de kosten. Welk budget heb je beschikbaar? Bereken dit van tevoren, want ‘eventjes 400 euro meer betalen‘ past bij de gemiddelde mens niet helemaal in de begroting. Spreek met jezelf (of elkaar) af welk maximale bedrag er beschikbaar is….en houd je daar (zoveel mogelijk) aan.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.