De bank is dé plek waar je heerlijk kunt ontspannen na een lange werkdag en waar je samen met vrienden en familie een film of serie kijkt. Het is dan ook belangrijk om hem bank goed te onderhouden en regelmatig schoon te maken. Ik geef je een aantal tips!

Regelmatig stofzuigen

Stof en vuil kunnen zich ophopen op het oppervlak van je bank, waardoor het er niet alleen vies uitziet, maar ook een broedplaats kan worden voor bacteriën en allergenen. Door je bank regelmatig te stofzuigen, voorkom je dit. Gebruik een zachte borstel en zorg ervoor dat je alle hoekjes ook meeneemt.

Vlekken direct behandelen

Als er iets wordt gemorst op je bank, is het belangrijk om snel te handelen. Hoe langer je wacht met het behandelen van een vlek, hoe moeilijker het wordt om deze te verwijderen. Gebruik een vochtige doek om de vlek te deppen (niet wrijven, dit kan de vlek alleen maar erger maken). Als de vlek niet verdwijnt, gebruik dan een mild schoonmaakmiddel dat geschikt is voor het materiaal van je bank. Test dit wel altijd eerst op een onopvallende plek om te zien of het geen schade veroorzaakt.

Bescherm je bank

Er zijn verschillende manieren om je bank te beschermen (laat je altijd even voor aankoop van de bank informeren door iemand van A-Meubel Woonwinkel over het materiaal van de bank die je op het oog hebt en kijk samen naar alle opties). Gebruik bijvoorbeeld een beschermhoes of een plaid om je bank te bedekken.

Gebruik de juiste schoonmaakmiddelen

Gebruik geen agressieve schoonmaakmiddelen of bleekmiddel, omdat dit het materiaal van je bank kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan milde schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor het materiaal van je bank. Er zijn bijvoorbeeld speciale schoonmaakmiddelen verkrijgbaar voor leer, stof en microvezel. Als je je bank schoonmaakt, is het belangrijk om overmatig gebruik van water te vermijden.

Laat je bankstel regelmatig reinigen

Hoewel je zelf je bank regelmatig kunt schoonmaken, is het ook aan te raden om deze af en toe professioneel te laten reinigen. Een professionele reiniging kan dieper in de vezels van de bank doordringen en zelfs de meest hardnekkige vlekken verwijderen.

Laat de bank goed drogen

Als je je bank hebt schoongemaakt, is het belangrijk om het goed te laten drogen voordat je er weer op gaat zitten. Laat deze daarom op een goed geventileerde plek drogen voordat je er weer op gaat zitten.

Afbeelding: Pexels

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.