Als je je badkamer wilt verbouwen, is het belangrijk om een plan te maken. Zomaar aan de slag gaan zonder ergens over na te denken is nou eenmaal niet zo’n heel erg goed idee. In dit artikel leggen we je uit hoe je zelf je badkamer kunt verbouwen met een stappenplan.

1. Maak een plan

Als je gaat verbouwen, is het belangrijk om een plan te maken. Bedenk welke wijzigingen je wilt gaan aanbrengen en maak een tekening hiervan. Bekijk ook goed de kosten die hieraan verbonden zijn. Bekijk goed wat er op de markt is en kijk naar prijs-kwaliteit verhoudingen. Als je alles hebt uitgewerkt, kun je aan de slag.

2. Verwijder oude materialen

Zorg ervoor dat je alle oude materialen uit je badkamer verwijdert. Dit is namelijk een eerste stap in het verbouwen van je badkamer. Het kan namelijk zo zijn dat je sommige materialen niet meer kunt gebruiken of dat ze niet meer in de stijl zijn die je voor ogen hebt. Als je alles verwijderd, kun je met de nieuwe materialen aan de slag. Het is belangrijk dat je op een veilige manier kunt werken, dus zorg dat je de juiste gereedschappen en andere materialen hebt. Dit betekent dat je een goed mondmasker moet dragen, beschermende kleding, een veiligheidsbril en goede schoenen. Er is een verscheidenheid aan veiligheidsschoenen s3 van Engelbert Strauss waar je uit kunt kiezen, zodat je goed beslagen ten ijs komt als je begint met verbouwen.

3. Schaf nieuwe materialen aan

Zoals we al eerder zeiden, is het belangrijk om nieuwe materialen te gebruiken bij het verbouwen van je badkamer. Denk hierbij aan tegels, sanitair of een nieuwe vloer. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een andere badkamermeubel of een nieuwe kraan. Voor de verlichting kun je ook kiezen voor nieuwe lampen of een andere indeling. Maak hier wel een nieuw lichtplan voor. Je merkt het al, een woning renoveren doe je niet even tussendoor, voorbereiding is key!

4. Begin met het verbouwen

Nu je alle materialen hebt, kun je beginnen met het verbouwen van je badkamer. Zorg ervoor dat je alles rustig aan doet en dat je precies weet wat je doet. Als je iets niet weet, kun je altijd even de hulp inschakelen van een vakman. Het is namelijk niet de bedoeling dat je iets verkeerd doet, omdat dit kan resulteren in meer kosten. Natuurlijk moet je altijd extra geld begroten omdat je nooit weet of er toch nog iets moet worden vervangen of aangeschaft. Als alles af is kun je met volle teugen genieten van jouw nieuwe badkamer. Misschien heb je het verbouwen zelfs zo te pakken dat je ook meteen de kinderkamer wilt aanpakken, of de woonkamer, of…..

Beeld: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.