Op zoek naar een nieuwe wastafelkraan? Zorg er dan wel voor dat je de juiste keuze maakt. Er zijn verschillende soorten kranen in allerlei verschillende stijlen, en elk met hun eigen voor- en nadelen. Een keuze maken is dus echt geen gemakkelijke opgave. Wij hebben daarom de belangrijkste punten voor je op een rijtje gezet, zodat je niet zo snel een miskoop begaat. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder!

Heel veel opties

Een normale wastafelkraan monteer je op de wastafel. Ga je liever voor een waskom bovenop een meubel? Kies dan voor een verhoogde wastafelkraan. Deze kraan zijn een stuk hoger en worden achter of naast de waskom geplaatst. Een andere optie is de inbouw wastafelkraan, waarbij het grootste gedeelte van de kraan ingebouwd wordt in de muur. Niet alleen is deze kraan ruimtebesparend, maar ze geven de badkamer ook nog een luxe en moderne uitstraling!

Aan de knoppen draaien

Naast de keuze in kranen, kan er ook gekozen worden uit verschillende soorten bedieningen, namelijk een eengatskraan, tweegatskraan of een driegatskraan. Een eengatskraan heeft de bediening op de kraan. Bij een tweegatskraan zit de bediening naast de kraan en bij een driegatskraan wordt warm en koud gescheiden. Wil je liever helemaal geen bediening? Dan is een elektronische kraan met infraroodsensor een hele mooie oplossing en wellicht iets voor jou. Door sensor wordt een hand onder de kraan gedetecteerd waarna het water gaat stromen. Gemak dient nou eenmaal de mens!

Kies je wel de juiste kraan?

Heb je al een kraan gevonden die past bij jouw wensen? Zorg er dan wel voor dat het een wastafelkraan is. Op het oog lijken zowel een wastafelkraan als fonteinkraan erg op elkaar, maar dat zijn ze niet. Een fonteinkraan muurbevestiging ziet er voor het oog wat fraaier uit, maar wordt meestal alleen aangesloten op koud water. Daarom zie je een fonteinkraantje vaak terug in het kleinste kamertje van het huis; de toiletruimte. Bij een wastafelkraan daarentegen wordt vaak gebruik gemaakt van een thermostaatkraan, zodat je zelf kunt bepalen op hoeveel graden je het water wilt zetten.

/Gastartikel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.