Op 4 oktober j.l. startte de Makii crowdfunding campagne via het platform van CrowdAboutNow. Het doel is om in 6 weken tijd €12.500 op te halen om hun nieuwe lijn houten speelgoeddieren in productie te kunnen nemen. De producten worden lokaal, sociaal en duurzaam geproduceerd. De collectie draagt bij aan het bereiken van de grote droom van de ontwerpstudio; ze willen de allerjongste generatie al spelend laten leren over ‘nieuwe wereld’ thema’s zoals duurzaamheid, inclusiviteit en biodiversiteit.

Nederlandse illustratoren en ondernemers Mielo Pouwer en Idris van Heffen vormen sinds 2013 ontwerpstudio Makii. Onder hun label maken ze creatieve en innovatieve producten voor kids. “Wij geloven dat creativiteit en samenspel de fantasie van kinderen stimuleert. Daarom willen we met Makii een wereld neerzetten, vol met kleurrijke en gekke karakters, die kinderen uitnodigt om verhalen te maken en spelenderwijs te leren over belangrijke onderwerpen in onze samenleving.” Vanuit die filosofie willen de jonge ondernemers hun collectie nu uitbreiden met houten speelgoeddieren.

Uit de oude speeldoos

Bij de verhuizing van Mielo’s moeder kwam een set houten dieren tevoorschijn. Zij maakte het speelgoed ruim 50 jaar geleden tijdens haar opleiding ergotherapie om deze te kunnen gebruiken tijdens handvaardigheidstrainingen met cliënten. De collectie is gebaseerd op de designs van speelgoedfabrikant Konrad Keller, die de set in 1965 ontwierp.

De spiksplinternieuwe Makii Animal Parade wordt lokaal, sociaal en duurzaam gemaakt in een unieke samenwerking tussen verschillende Nederlandse organisaties. Zo wordt het hout ingekocht bij Staatsbosbeheer en worden de beestjes geproduceerd bij de werkplaats van Stichting Stunt in Delft. Zij bieden kansen aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. En raken je kids uitgespeeld met de dieren? Dan mag je ze terugsturen aan Makii. Zij knappen de sets op en geven ze een tweede leven; jij ontvangt een voucher om te besteden op makii.nl. Zo kunnen de dieren zeker nog een keer 50 jaar mee!

Samen voor een betere toekomst

“We hebben gekozen voor crowdfunding omdat we geloven dat de collectie in samenwerking tot stand kan komen. En dus ook samen met onze crowd. De campagne geeft ons kans geeft om direct feedback vanuit de markt en onze klanten te krijgen.” Met het geld dat Makii ophaalt in de campagne kunnen ze de eerste 500 sets laten produceren. Een succesvolle campagne helpt de ondernemers op weg naar hun droom om zoveel mogelijk kinderen te inspireren om hun creativiteit te laten exploderen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.