De commode, ik zou echt niet zonder kunnen. Ik vind het heerlijk dat alles voor het grijpen ligt als ik Kian ga verschonen. Onze commode heeft maar liefst 4 lades en 2 kastjes en we hebben ook nog een plankje boven de commode hangen. Maar wat is nou eigenlijk een handige indeling? En wat doe je als je kindje ineens niet meer rustig op de commode wil blijven liggen, tijdens het verschonen? Hieronder deel ik 5 tips met jullie!

 

#1 Veelgebruikte spulletjes moet je meteen kunnen pakken
Dit is met stip de allerbeste tip die ik je kan geven. Niets is vervelender dan dat je pakje billendoekjes net leeg is, terwijl je een gigantisch vieze luier aan het verschonen bent. Zorg dus altijd dat je doekjes, luiers, luierzakjes, zalfjes etc. in de buurt liggen. In de bovenste la dus (of in een mandje op de commode). Natuurlijk kun je niet hele pakken luiers kwijt in die la, dus zorg gewoon voor een klein voorraadje en vul aan als je ziet dat het nodig is. Rompertjes heb je ook het liefste in de buurt, dus maakt daar zeker een plekje voor vrij!

#2 Bakjes en mandjes zijn wat mij betreft een must
Ik heb ooit een leuk klein fruitkistje gekregen en die staat nu op de commode. Hier hebben wij een voorraadje luiers in zitten. Afgezien van het feit dat het ontzettend handig is, staat het ook gewoon leuk. Ik heb in de andere lades verschillende bakjes staan, waaronder een bakje waar bijvoorbeeld het nagelschaartje in zit en de thermometer. Ik vind het ontzettend handig om het op deze manier te doen, zo hoef ik in ieder geval niet op zoek als ik zie dat Kian zijn nageltjes geknipt moeten worden.

#3 Leg je beddengoed in de kastjes (of in een grote lade)
Kian heeft het meeste beddengoed van ons allemaal. Daar kwam ik laatst achter toen ik alle kasten leeg kiepte, om te zien wat meneertje eigenlijk allemaal nog heeft (en wat er verder nog moet worden aangeschaft). Het beddengoed ligt bij ons in 1 van de kastjes van de commode. Ik vind het heel erg handig, omdat het dan zo voor het grijpen ligt. Ik vind het trouwens ook niet zo gezellig staan als het in de kledingkast ligt, tussen al die schattige outfits van hem. Ook liggen in hetzelfde kastje hydrofiele doeken en handdoeken, voor als hij in bad geweest is. In het andere kastje hebben wij de grote voorraad luiers liggen + extra pakken billendoekjes. Je kunt maar beter groots luiers inkopen, want het gaat uiteindelijk toch wel op.

#4 Plaats een plankje boven de commode
Okay, het gaat hier dus niet specifiek over de commode, maar een plankje vind ik zelf echt een uitkomst. Op Kian zijn plankje staan alle verzorgingsproducten die we voor hem gebruiken. Alles staat dus zo voor het grijpen…en het ziet er nog gezellig uit ook!

#5 Zorg ervoor dat je iets te spelen in de buurt hebt
Kindjes vinden het vaak op een gegeven moment niet meer zo tof om stil te liggen op die commode. Even serieus; dat is nou niet heel erg handig voor de papa’s en mama’s. Zorg er dus voor dat je altijd wat te spelen in de buurt hebt. Is je kindje onrustig en gaat hij/zij protesteren, geef hem/haar dan wat in de handjes om mee te spelen.

Heb jij nog tips? Laat ze hieronder in een reactie achter!

Afbeeldingen: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.