Difrax en ik zijn al jaren goede vrienden! Onze jongste telg drinkt nog iedere dag uit de handige rietjesbeker, maar ook nog zeer regelmatig uit de S-fles…zeker als hij moe is, is dat zijn grootste favoriet. Waar ik bij de oudste voor een ander merk ging, was de keuze voor de jongste sneller gemaakt…hij pakte gewoonweg andere flessen niet als klein baby’tje. We begonnen met een (gekregen) starter-set en hebben vervolgens nooit meer afscheid genomen van elkaar. Ik geef je 6 goede reden om ook voor de beste babyfles te kiezen!

Anti-colic: 100% melk, 0% lucht

De S-fles van Difrax is op zo’n manier ontworpen dat het risico op koliek zal verminderen. Verder is elke baby in staat om op een gemakkelijke en comfortabele manier te drinken, zonder extra lucht binnen te krijgen. Dit gebeurt ook niet als het uiteindelijk de fles zelf drinkt. De fles zal nooit vacuüm of lucht trekken.

Vacuümvrij voeden

De S-flessen van Difrax hebben een goed gecontroleerd doorstroomvrij systeem, wat de pasgeborene leert om op de juiste manier te zuigen. Dit zorgt ervoor dat er een constante druk is tijdens het zuigen, wat vergelijkbaar is met het geven van borstvoeding.

Optimaal behoud van voedingswaarden en vitamines

Het komt vaak voor dat er veel vitamines en voedingswaarden ‘vervliegen’ tijdens het voeden. Dit komt door de hoeveelheid lucht die door de fles heen gaat. Binnen de S-fles ontstaan geen luchtbellen in de voeding, wat zorgt dat de borstvoeding langer zijn voedingswaarden en vitaminen C, A, E kan behouden.

Flessenspeen geeft extra grip door soft coating

Bij een goede babyfles hoort natuurlijk ook een goede speen. De flessenspenen die bij de S-flessen van Difrax te krijgen zijn, hebben allemaal een soft-coating voor extra grip tijdens het drinken en zijn gemaakt van veilig siliconen materiaal.

Er zijn verschillende modellen spenen verkrijgbaar. Verslikt je baby zich snel, dan is er een speciale Dental speen. Deze speen heeft een plat mondstuk met een gaatje aan de bovenkant, welke ervoor zorgt dat de voeding eerst verspreidt wordt door de mond en dus niet direct in de keel terecht komt. Deze speen is vooral goed voor de allerkleinste kindjes bij wie de normale speen nog te snel gaat.

De andere spenen hebben een tepelvorm. Zo kun je borstvoeding en flesvoeding goed combineren en heeft je kindje geen tepel-speen verwarring. Ze zijn er in verschillende maten voor de kleinste baby’s, tot de wat oudere kindjes.

Goed schoon te maken zonder lastig schoon te maken onderdelen

Hygiëne is altijd heel erg belangrijk, zeker voor een baby. De S-vorm flessen van Difrax zijn erg gemakkelijk te reinigen, omdat je ze volledig uit elkaar kunt halen. De bodem haal je er gemakkelijk af en het ventiel gaat ook gemakkelijk eruit (vergeet dit laatste onderdeel niet terug te doen….doe je dit niet dan zal de fles gaan lekken). De speen-ring draai je gemakkelijk van de bovenkant en de speen druk je er in één beweging uit.

De flessen zijn in principe vaatwasbestendig, maar ik raad je toch aan om alles met de hand af te wassen, om het gebruik te verlengen. Er zijn speciale borstels ontworpen om de S-flessen grondig schoon te maken (ik gebruik deze nog steeds). De fles heeft, naast de afneembare bodem, ook nog een handige afsluitdop, handig als je een flesje mee wilt nemen in de luiertas. Ook goed om te weten; In de dop van de S-fles zit een maatindeling. Zo kun je makkelijk de juiste hoeveelheid fles- of borstvoeding afmeten.

Tip van Flip: Wanneer je je moedermelk invriest zijn de blokjes vaak net te groot om door de flessenhals te krijgen en moet je ze dus apart ontdooien. De opening aan de onderkant van de S-fles is echter wel groot genoeg, om de ingevroren blokjes moedermelk door te krijgen. Zo kun je ze meteen in de fles ontdooien. Even omdraaien loont dus en scheelt een hoop gedoe!

Geschikt voor elke voedingshouding

De S-vorm zorgt ervoor dat de baby in een natuurlijke ronde positie ligt, die lijkt op de borstpositie van de moeder. Je bootst als het ware het geven van borstvoeding na. Wat ook erg fijn is, is dat het oogcontact tussen jou en je kindje een stuk beter zal worden. Je kunt de fles in verschillende voedingshoudingen gebruiken, in tegenstelling tot andere babymerken.

#KiDDoWzAD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.