Laat ik beginnen met het verhaal van Eelkje, de eigenaresse van webshop Neobaby.nl en haar man; “In 2011 word onze dochter Evi geboren. 4 weken te vroeg. Ze weegt 1850 gram en heeft een hartafwijking. Hierdoor verblijft zij op de Nicu afdelingen in de ziekenhuizen in Utrecht en Nijmegen. Hierna is ze nog een tijdje opgenomen op de neonatologie in het ziekenhuis in Zutphen.

In 2013 word onze zoon Thobin geboren. Bijna 8 weken te vroeg. Hij weegt 1210 gram en verblijft op de Nicu afdeling in Zwolle. Hierna moet hij verder groeien op de neonatologie in Zutphen.

Een heftige tijd. Zo verwacht je niet dat het gaat wanneer je een positieve zwangerschapstest in je handen hebt. Of je kindje nou lang of kort in het ziekenhuis ligt. Of je kindje klein is of heel klein. Op een gegeven moment mag het naar huis. Een hele grote stap. Je staat er ineens ‘alleen’ voor. In deze stap miste ik iets. Een verzamelplek waar ik alles kan vinden voor mijn liefje. Zonder zoeken en zonder poespas. 

Ikzelf ben Eelkje Endeman en woon samen met mijn man Helmoed en 2 prachtige kindjes in Lochem.”

Interessant om te lezen: Ontwikkeling premature baby

Wow, dat is me een verhaal, niet?! Ik was zo geraakt hierdoor, dat ik besloot om Eelkje een mail te sturen. Graag geven wij op KiDDoWz.net aandacht aan leuke, mooie, stoere webshops…en ook Neobaby.nl hoort hierbij! In mijn omgeving heb ik meerdere malen verhalen gehoord van mensen die hun kindje eerder hebben verwelkomt, dan dat eigenlijk zou moeten. Wat daarna volgt; een periode van veel heen en weer rijden naar het ziekenhuis, zorgelijke situaties, verdriet, geluk…een rollercoaster van alles door elkaar heen in ieder geval. Fijn dat webshop Neobaby.nl zich richt op deze papa’s en mama’s en hun schatjes van kindjes!

In deze mooie webshop kun je o.a. terecht voor (premature) kleertjes, speentjes, knuffeltjes en natuurlijke baby-verzorging.

Ook zijn er mijlpaalkaarten te koop, speciaal voor prematuren!

Deze uniek ontworpen mijlpaalkaarten voor premature baby’s zijn ontwikkeld door 2 moeders van premature kindjes. Ervaringsdeskundigen dus.

Omdat je in een achtbaan zit van emoties, de tijd vaak aan je voorbij gaat en de mijlpalen onvoorstelbaar belangrijk zijn voor te vroeg geboren baby’s, wil je die juist koesteren en vasthouden.

Bestaande mijlpaalkaartjes sluiten niet goed aan bij de prematuren. Het formaat is te groot, de babytjes zijn immers klein. En de mijlpalen staan niet vast.
Een kindje wat geboren wordt met 750 gram bereikt een mijlpaal bij 1000 gram sowieso. Maar als je kindje met 1750 gram geboren wordt, zal de mijlpaal bij de 2000 gram liggen. De mijlpaalkaarten zijn dus voor alle prematuren te gebruiken. Ongeacht het gewicht of de situatie waarin het zich bevindt. En niet alleen prematuren, een baby hoeft niet per se prematuur te zijn om in het ziekenhuis te liggen, of in een couveuse te verblijven. Zeker omdat de toekomst vaak onduidelijk is, je soms met de dag leeft, is het zo ontzettend belangrijk om de mijlpalen te kunnen vastleggen.

PaciPlushies Buddies Scruffy Puppy

Onze kleine man zit momenteel nog paci1lekker veilig in mijn buik. Op de dag dat dit blog verschijnt ben ik alweer 35+6 dagen zwanger. Wij ontvingen van Neobaby.nl deze schattige PaciPlushies Buddies Scruffy Puppy. Zo kan ons mannetje straks heerlijk knuffelen én raken we ook zijn speentje niet steeds kwijt! Het knuffeltje is heerlijk zacht en van een mooi formaat, ik ben verliefd!

PaciPlushies zijn dé musthave voor iedere baby. Of ze nou te vroeg geboren zijn, of niet. Een unieke speenknuffel die het zoeken naar de speen tot het verleden laat behoren. Al te gebruiken op jonge leeftijd. Het knuffelbare uiterlijk zorgt ervoor dat de kleine handjes ze makkelijk kunnen pakken. Met name de knuffeltjes uit de Buddies serie, zijn uitermate geschikt voor de allerkleinsten.

Je kan de speen er makkelijk af halen om te reinigen. Dit kan gewoon in de wasmachine. En de speen natuurlijk op jouw gebruikelijke manier. De Flexibele siliconen “Hug Ring” past op bijna  alle spenen. Ook de soothie spenen kunnen hierop bevestigd worden. Deze knuffel wordt geleverd met een bijbehorende fopspeen.

24 gedachten over “Neobaby (premature) babyartikelen

 1. Ik zou graag het geboorte engeltje mei willen winnen voor mijn lieve vriendin Martina.. Die dan haar 2e kindje verwacht.. ☺️

 2. Graag doe ik mee voor het geboorte engeltje juli! Mijn lieve zus is 24 juli uitgerekend, hoop ik natuurlijk niet dat deze kleine donder later dan verwacht komt anders heb ik het geboorte engeltje augustus nodig hihi!

 3. Ik zou graag mee doen voor een goede vriendin van mij. Haar zoontje is vorig jaar december met 32 weken zwangerschap geboren. Voor haar is dit een ontzettende heftige en moeilijke periode geweest. Alles is gelukkig goed gekomen en het is een prachtig vrolijk mannetje! Het besef dat dit ook heel anders af had kunnen lopen heeft veel met haar gedaan. Ik zou haar graag het december geboorte engeltje cadeau willen doen als blijk hoe trots ik op haar en haar kleine mannetje ben.

 4. De ‘Peridot’ vind ik erg mooi en kan voor zowel een jongen als een meisje. Ik ga hem geven aan het nog ongeboren kindje van vrienden van ons. Daar kijk ik naar uit!

 5. Ik zou graag mijn schoonzusje verrassen met een Crystal Engel Amethyst (Februari) geboorte engeltje. Weet zeker dat ze dit echt heel mooi en bijzonder zal vinden!

 6. Voor de dochter van goede vrienden van ons, ze is pas geboren! Voor haar wil ik graag een Crystal Engel Crystal Swarovski. Wat een prachtig kraamcadeautje.

 7. Ik doe graag mee voor mijn zus, ik zou graag willen winnen Crystal Engel Blauwe Topaas (december) geboorte engeltje, een prachtig cadeau om aan mijn zus te geven !! 🙂

 8. De ‘Peridot’ vind ik erg mooi. mijn vrienden krijgen een baby in april en weten nog niet of het een meisje of jongen gaan worden. ik kijk er super naar uit en hoop dat ik ze blij mag maken.

 9. ik zal graag de Crystal Engel Crystal Swarovski willen hebben
  een paar maanden geleden mn 4e miskraam gehad te hebben.
  ben ik nu gelukkig weer zwanger.
  een guirdian angel kan ik dus wel gebruiken

 10. Graag t geboorte engeltje voor april… Om mijn lief mee te verrassen voor ons kleintje die over een aantal maanden geboren wordt!

 11. Ons engeltje is al geboren in november… alles gaat goed! Ze mag gaan schitteren 🙂
  Daar past Crystal Engel Gele Topaas heel goed bij.

 12. Graag het geboorte engeltje van de maand Februari ( Crystal engel Amethyst) voor een kleindochter van een vriendin.

 13. Ik zou graag voor mijn Dochter een Engeltje Willen aangezien ze chonisch ziek is, en wel een engeltje kan gebruiken.
  Heel erg graag zelfs.

 14. Voor een lief vriendinnetje die in februari is uitgerekend: Crystal Engel Amethyst (Februari) geboorte engeltje

 15. Ik doe graag mee voor mijzelf! Mag dat 🙂 ?!?!? Onze dochter wordt in april geboren dus heel graag de Crystal Engel Aurora Borelis Diamant (April).

 16. Prachtig beschermengeltje voor mijn dochter, die in verwachting is van een kleintje! Graag een april-engeltje 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.