Een recyclebare of elektrisch aangedreven kinderwagen, een sterilisator waar geen druppel water aan te pas komt en uitgekiende, praktische ontwerpen. Dat is de oogst van de Baby Innovation Award 2020! Naast hi-tech, design en duurzaamheid, ligt de nadruk van de nieuwste babyproducten op het gebruikersgemak. 

Geen gesjouw meer met zware autostoelen maar modulaire stoelen met uitneembare verkleiner waarmee je de baby eenvoudig uit de auto kunt tillen. Een verrijdbare en verstelbare verzorgingstafel met verzorgingsunit. Een dubbele borstkolf met oplaadbare accu (handig voor onderweg) en bijzondere borstschilden voor meer comfort en melkopbrengst en die je via een app kunt registeren.

De 21e editie van de Baby Innovation Award telt veel fraaie inzendingen, zie babyinnovationaward.nl. Hieronder de winnaars per categorie inclusief Green Award en Design Award!

Categorie Mobility: Maxi-Cosi Coral, Dorel

Deze autostoel heeft een uitneembare, ergonomische zitverkleiner waardoor deze makkelijk met baby, in en uit de auto kan worden getild. Deze autostoel weegt 50% minder dan andere babyautostoeltjes. Geschikt vanaf 0 tot 12 maanden.
Adviesverkoopprijs 299 euro, maxi-cosi.nl

Categorie Travel & Safety: Family Bag, Dusq   

Deze familietas is gemaakt van duurzame materialen en groeit met het gezin mee; van luierperiode tot zwemlessen, van school- tot werktas. Met veel handige vakken voor vochtige spullen of laptop, te bevestigen aan kinderwagen of te gebruiken als schouder- of rugtas.
Adviesverkoopprijs 199 euro, dusq.nl

Categorie Feeding: Freestyle Flex, Medela 

Deze dubbele borstkolf heeft een 360° draaibare Flex borstschild met ovale vorm en wijde openingshoek voor meer comfort en melkopbrengst. Handig zijn de oplaadbare accu, USB-lader, touchscreen, vertraagde startfunctie en de koppeling met de app.
Adviesverkoopprijs 379 euro, medela.nl

Categorie Care: 59S UVC Led sterilisatie, Moedermelk Netwerk  

Steriliseren met UVC led is snel, effectief, makkelijk, veilig en overal toepasbaar. Er is een mini-sterilisator, aanrechtsterilisator en een mommy bag voor het vervoeren van moedermelk en kolf. Ook geschikt voor het steriliseren van andere items.
Adviesverkoopprijs tussen 39,90 en 180 euro

Categorie Furniture & Decorations: Evolux verzorgingstafel, Childhome 

Deze verrijdbare verzorgingstafel is verstelbaar op vier hoogtes en heeft hoge randen om een baby tot 15 kg veilig te verzorgen. Met afneembaar 3-punts harnasje voor extra veiligheid.
Adviesverkoopprijs 299 euro, childhome.com

Categorie Toys & Gifts: Modu Toys, Babymatters

Met dit modulaire blokkensysteem kunnen kinderen van 0 tot 6 jaar alles maken: een karretje met wielen, raket, wiebelbrug, toren, giraf… De blokken zijn gemaakt van ecologisch materiaal en nodigen kinderen uit zelf te ontwerpen en te spelen.
Adviesverkoopprijs: 119 euro, modutoy.com, babymatters.com

Categorie Green: Bugaboo Ant 

Deze buggy voldoet aan de eisen van een kinderwagen, is compact opvouwbaar, heeft een omkeerbaar stoeltje en trolleyfunctie. In plaats van schroeven heeft de Ant klinknagelverbindingen, om zelf gemakkelijk onderdelen te vervangen. Meer dan  80% van de materialen is recyclebaar. De bekleding is gemaakt van 50% gerecyclede PET-flessen.
Adviesverkoopprijs: 499 euro, bugaboo.com

Categorie Design: Modu Toys, Babymatters   

Dit unieke en veelzijdige ontwerp gemaakt van recyclebaar materiaal, stimuleert kinderen zelf te ontwerpen en te bouwen.
Van de elementen kunnen geweldige creaties worden gemaakt. Modu kan ook lang worden gebruikt: van 0 tot 6 jaar!
Adviesverkoopprijs: 119 euro, modutoy.com, babymatters.com

Over de verkiezing

De Baby Innovation Award wordt jaarlijks georganiseerd door het vakblad BabyWereld in samenwerking met de Negenmaandenbeurs en is dé gelegenheid om de nieuwste babyproducten te presenteren.

De uitslag wordt bepaald door nominaties en scores van de vakjury en de score van de Mama Jurydag. Alle producten zijn te zien op de Negenmaandenbeurs in hal 8 van de Negenmaandenbeurs van 26 februari tot en met 1 maart.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.