Als aanstaande ouders sta je al voor veel verschillende keuzes. Dat geldt ook als je al een kind hebt, want je blijft altijd keuzes maken. Met betrekking tot een aantal zaken maak je direct al een keuze, zoals voor luiers. Je pasgeboren baby heeft luiers nodig, maar hoe kies je de nu de perfecte luier? Als je kindje al wat groter is, sta je weer voor de volgende keuze. Blijf je luiers gebruiken of stap je over naar luierbroekjes? Hier ontdek je in elk geval hoe je de perfecte luier kiest om daarin voor je kindje in het allerbeste te voorzien.

Kies de juiste maat

Luiers zijn voor de allerkleinste baby’s al beschikbaar, maar ook in grotere maten en in luierbroekjes. Om de juiste maat te bepalen, is het belangrijk om het gewicht van je baby te weten. De maat is daar namelijk afhankelijk van. Voor de kleinste baby’s zijn er bijvoorbeeld luiers voor een gewicht tot drie kilogram of voor baby’s van twee tot vijf kilogram. Groeit je baby snel dan stap je daarna over naar een andere maat luiers.

Let op het absorberend vermogen en draagcomfort

Een ander belangrijk punt om de perfecte luier te kiezen, is het absorberend vermogen. Dat bepaalt namelijk hoelang de babybilletjes droog blijven. Daarnaast is het van belang om met het draagcomfort rekening te houden. Voelt het materiaal zacht aan of is het stug en hard? Het is voor je baby fijner om een fluweelzachte luier te dragen.

Kijk naar de pasvorm en bewegingsvrijheid

Wil je helemaal de perfecte luier dan let je ook nog op de pasvorm en bewegingsvrijheid. Een luier is in de juiste maat is voor de pasvorm belangrijk, maar een rugelastiekje in de luier draagt daaraan bij. Baby’s zijn naarmate ze groeien, steeds meer beweeglijk. Daarom is het ook van belang aan de bewegingsvrijheid te denken.

Houd rekening met de prijs

Vanaf de geboorte heeft je baby al luiers nodig tot je kind zindelijk is. Je begrijpt dat de uitgaven voor luiers al snel in de papieren lopen. Het is van Pampers bijvoorbeeld bekend dat deze luiers zich in de hogere prijsklasse bevinden. Er zijn echter ook huismerk luiers die veel goedkoper zijn geprijsd en ook perfect zijn of misschien nog wel beter. Door de juiste keuze te maken voor een perfecte luier voor een voordelige prijs bespaar je heel veel geld in een paar jaar tijd.

Uitgelichte afbeelding: Shutterstock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.