LOGO NSDe Little Siberica lijn van Natura Siberica met natuurlijke verzorgingsproducten is speciaal ontwikkeld voor de aller kleinsten (pas geborenen en ouder). Alle producten zijn op basis van biologische ingrediënten in combinatie met mineralen en vitaminen. De Little Siberica Baby Soothing Oil is een verzachtende, niet vette babyolie voor dagelijks gebruik die snel wordt opgenomen door de tere babyhuid. Biologische lijnzaadolie verzacht de huid en irritatie, biologische borageolie versterkt de huid, ondersteunt de beschermende huidbarrière en elasticiteit van de huid. Deze babyolie heeft de ‘Best Organic Mother and Baby Product Award’ gewonnen op de Natural & Organics products beurs in Europa, Londen 2013.

Gebruik
Masseer zacht een druppel olie op de droge babyhuid. Geschikt voor pasgeborenen en ouder.

Huidtype
Geschikt voor alle huidtypes en in het bijzonder voor de tere babyhuid vanaf pasgeborenen en ouder.

Ingrediënten

  • Biologische lijnzaadolie
  • Biologische bernagieolie
  • Zonder parabenen
  • Zonder siliconen
  • Zonder synthetische kleurstoffen
  • ICEA gecertificeerd biologisch

ol1Tijdens het ochtendritueel smeer ik mijn kleine meid in met de Little Siberica verzachtende olie, de olie ruikt, net zoals de andere verzorgingsproducten uit deze lijn, mild. Het product smeert zich makkelijk uit over de huid, niet verwonderlijk voor een olie. Je hebt daarom ook maar weinig nodig van het product om je kindje in te smeren.De verzachtende babyolie is op basis van onder andere Lijnzaadolie en Bernagie. In de eerdere reviews heb ik jullie meegenomen in een stukje van Natura Siberica ook deze keer neem ik jullie graag weer mee in het verhaal achter Little-Siberica

Over duurzaamheid & maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)

Wild harvesting

Natura Siberica werkt volgens het principe van Wild Harvesting. Dezelfde methode werd al door hun verre voorouders gebruikt voor het “verzamelen” van kruiden, wortels en vruchten. Het idee achter Wild Harvesting is dat kruiden en planten die onder natuurlijke omstandigheden in het wild groeien, een natuurlijke selectie ondergaan: alleen de meest veerkrachtige en sterke planten, die rijk zijn aan voedingsstoffen en actieve componenten, overleven. Dit zogenaamde Wild Harvesting is een precieze aangelegenheid. De planten en kruiden moeten worden verzameld op het moment dat de plant of kruid de hoogste concentratie waardevolle voedzame en biologisch actieve werkstoffen bevat. Het moment van verzamelen is cruciaal, als men zich vergist in het moment zijn de planten of kruiden meteen onbruikbaar. Verder is het erg belangrijk dat de planten en kruiden eenmaal verzameld, zo snel mogelijk worden verwerkt, zodat ze hun nuttige eigenschappen niet verliezen en vitaminen en andere biologisch actieve componenten niet verloren gaan. Daarom heeft Natura Siberica “Siberia Organic” in Khakassia opgericht Alle wilde kruiden worden hier door de lokale bevolking met de hand geoogst. Hierdoor blijft de hoogst mogelijke concentratie van werkzame stoffen bewaard en zijn de extracten die Natura Siberica in haar cosmetica gebruikt, bijzonder sterk en effectief. Het handmatig verzamelen is echter een tijdrovend, moeizaam en arbeidsintensief proces. De unieke kruiden, bessen en planten staan onder strenge kwaliteitscontroles en krijgen een ICEA certificaat als bewijs van hun biologische oorsprong. Bovendien staat het gehele productieproces onder de controle van het Instituut voor Ethische Certificering ICEA. De zuiverheid van de formules wordt gegarandeerd door Europese certificaten van ECO BIO cosmetica ECOCERT en ICEA. Bovendien is het door COSMOS-norm AISBL3 goedgekeurd.

Deze Little Siberica verzachtende olie kan besteld worden via deze link!

/Miranda Young

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.