Ondanks dat je er alles aan doet om je baby te beschermen tegen irritaties kan het toch eens voorkomen dat je kind uitslag heeft. De luierzalf (baby diaper cream) op basis van Heemst en duizendblad kan LOGO NSdan een uitkomst bieden. Voordat je de luierzalf gebruikt is het aan te raden om de huid schoon te maken, zorg vervolgens dat de huid droog is (gebruik eventueel babypoeder) vervolgens breng je de luierzalf zo schoon mogelijk aan. Ververs regelmatig de luier en blijf de luierzalf gebruiken zolang nodig is, vooral bij bedtijd en andere tijden waarbij een natte luier op komst is kun je het beste de luierzalf gebruiken. De luierzalf ruikt mild en smeert zich erg gemakkelijk uit.

Over Natura Siberica producten
De unieke basis van de Natura Siberica producten!
Natura Siberica heeft een unieke basis ontwikkeld voor haar gehele cosmeticalijn, waarin de olie van Siberische pijnbomen en duindoorn is verwerkt. Deze basis heeft als voordeel dat het de huid en haarconditie positief beïnvloed en het ef ect van alle andere actieve bestanddelen in de producten versterkt. De vitaminen en antioxidanten van de pijnboomnotenolie beschermen de huid en helpen het verouderingsproces vertragen. De olie verwijdert onzuiverheden en geeft de huid een complete voeding. De vetten in de olie vormen een zeer dunne filter op het huidoppervlak, waardoor de huid vocht kan vasthouden en tegelijkertijd kan ademen. Het geheim van de Siberische pijnboomolie en de biologische waarde ervan is gelegen in het hoge gehalte aan onverzadigde vetzuren, minerale stof en, essentiële aminozuren, vet­oplosbare vitamine E en fysiologisch zeer actieve onverzadigde vetzuren. De samenstelling is uniek. Zo bevat pijnboomolie veel meer vitamine E dan kokos­ of olijfolie. Het bevat zelf meer vitamine F (onverzadigde vetzuren) dan visolie. Onverzadigde vetzuren dienen als bouwmateriaal voor huidcellen. Zonder
deze zuren wordt het proces van huidvernieuwing aanzienlijk vertraagd en leidt het tot een dunnere huid, droogheid, schilfering en ruwheid, evenals verlies van elasticiteit en soepelheid van de huid, de vorming van rimpels en gelige teint. Naast de olie bevatten ook de dennennaalden en hars van de pijnboom nuttige eigenschappen. De dennennaalden hebben helende eigenschappen en zijn rijk aan ascorbinezuur (vitamine C) en caroteen. Hars van de Siberische pijnboom wordt vrij vertaald ook wel ‘genezer’ genoemd. De lokale bevolking van Siberië en de Oeral hebben lang geleden de helende en verdovende eigenschappen van dit hars ontdekt. Het heeft bacteriedodende eigenschappen en een therapeutisch ef ect bij de genezing van verschillende huidziekten.

lui1Adaptogenen
Natura Siberica producten bevatten extracten van planten­adaptogenen. Adaptogenen zijn planten, die helpen het lichaam aan te passen aan verschillende negatieve omgevingsfactoren zoals kou, hitte, gebrek aan zuurstof, etc. Ze verhogen ook het werkvermogen zonder dat het een negatief ef ect heeft op het lichaam. Het woord “adaptogenen” is afkomstig van het woord “aanpassing”. In de brede betekenis van het woord zijn adaptogens behandelingen, die adaptogene vaardigheden bij mensen verbeteren. Er zijn ongeveer 12 soorten adaptogens in de wereld. In Siberië zijn er 4 van deze plant adaptogens gevonden. Deze planten werden eeuwenlang door de lokale bevolking gebruikt ter behandeling van alle mogelijke ziekten en ter behoud van schoonheid en een jeugdige uitstraling. De planten hadden deze bijzondere status omdat ze de ijstijd overleefden en zich konden aanpassen aan de zware klimatologische Siberische omstandigheden. Deze zogenaamde boreale planten konden alleen in dergelijke moeilijke omstandigheden overleven door bepaalde essentiële oliën en voedingsstof en in zichzelf te concentreren. Het resultaat van dit proces was de ontwikkeling van de zeldzame eigenschappen die revitaliseren en, indien op therapeutische wijze gebruikt, de veroudering van de huid vertragen.

Een aantal gras­adoptogenen die Natura Siberica gebruikt om cosmetica te maken:

1.Rhodiola rosea (Golden Root) – is het “Russische geheim van gezondheid en levensduur” (Dr. Howard Peiper) In de natuur zijn er meer dan 20 soorten van deze plant. Echter, dankzij de belangrijkste actieve componenten, zoals Rosavin, rozarin en hars wordt deze plant beschouwd als een geweldig hulpmiddel voor het vertragen van het verouderingsproces.

2.Siberische Ginseng ­ is een struik die bestand is tegen de meest extreme Siberische winters. Deze plant is beroemd om zijn adaptogene mogelijkheden en de inhoud van een aantal mineralen die uniek zijn voor dit type van ginseng. In Rusland wordt Siberische ginseng traditioneel gebruikt in de behandeling van infecties en andere ziekten en om het uiterlijk van de huid te verbeteren.

3.Lemongrass Nanai ­ is een kruidachtige plant die groeit in Siberië. De vruchten lijken op kersen. De wijnstok Nanai is alom bekend om zijn geneeskrachtige eigenschappen, die deze plant een van de meest bekende adaptogenen op onze planeet maakt. In Rusland wordt citroengras Nanai traditioneel door jagers gebruikt voor het verbeteren van het zicht in het donker. Verder stilt het de honger en dorst en gaat het vermoeidheid tegen. Lemongrass Nanai is zeer rijk aan vitamine E, een natuurlijke antioxidant (helend en beschermend), veel vitamine C, mineralen en essentiële oliën.

4.Aralia verjongt en versterkt de huid en verbetert de weerstand tegen externe invloeden en gifstof en. Wegens de stimulerende tonic en adaptogene ef ecten heeft Aralia Manchu een positief ef ect op de droge en slappe huid, het herstelt de elasticiteit en verminderd rimpels. De huid voelt hierdoor fluweel en zacht aan.

5.Siberische wild gras –Siberië herbergt een aantal unieke planten voor gezondheid en schoonheid, die eigen zijn aan deze regio vanwege het barre klimaat. De plant bevat beschermende actieve bestanddelen met opvallend veel antioxiderende eigenschappen.

De Little Siberica luierzalf is te bestellen via deze link.

/Miranda Young

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.