imageWelke mama houdt nu niet van zachte baby-billetjes? Ik in elk geval wel. Onlangs mocht ik voor KiDDoWz de nieuwe billencrème van NAIF testen.
Op de baby-billen van mijn zoontje. En die hadden het nodig. Zeker met maar liefst 4(!) doorkomende tandjes.

Ik heb de crème twee weken uitgetest en ben er zeer tevreden over.
Ten eerste vind ik de tube hygiënisch. Je hoeft niet met je vingers steeds in hetzelfde potje (yuk). De dop is net als de sausflessen van tegenwoordig; als je een beetje hebt gebruikt, blijft er niks in de opening zitten, dat “schiet” terug. Zeer hygiënisch dus en, heel fijn, geen harde stukjes tijdens de volgende smeerbeurt!

Ten tweede vind ik de geur zeer aangenaam. Het is een heel subtiel, fijn geurtje. Net genoeg om lekker te ruiken, maar niet zo overheersend aanwezig dat meteen het hele babykamertje er nog uren naar ruikt.

Ten derde heb ik het smeren getest. Het smeren gaat wel goed, alleen vind ik het persoonlijk gewoon lastig; een crème smeren op billetjes die je net met een vochtig doekje heb afgenomen. Maar in tegenstelling tot crèmes van andere merken, is deze wat dikker, waardoor het beter smeert (ook op vochtige billetjes) en beter blijft zitten.

imageAls vierde, en meteen het belangrijkste punt, wat vinden de babybilletjes van mijn zoon er van?
Die hebben de zuuraanvallen van de doorkomende tandjes overleeft. Waren zijn billetjes voor de eerste keer gebruiken van de crème nog vuurrood, (echt, heel zielig die doorkomende tandjes!) de volgende ochtend was het vuurrode al weg. Ik heb lekker doorgesmeerd en zijn billetjes zijn heerlijk zacht.
Ik kreeg van NAIF niet alleen een heerlijke grote tube, maar ook een handige, handzame kleine tube. Die gaat nu standaard mee in mijn luiertasje. Geen rode billen meer voor mijn kleine man!

Al met al dus meer dan goedgekeurd, deze fijne nieuwe billencrème van NAIF!
En wat ook fijn is: De crème is dermatologisch getest, PH-huid neutraal, hypo-allergeen en bevat lekker extra veel zinkoxide voor een verzachtende en beschermende werking. Is verrijkt met vitamine E en Bisabolol (kamille) voor een hydraterend effect. En natuurlijk ingrediënten die helpen om luieruitslag te voorkomen en te herstellen.

Meer informatie vind je hier op de site van NAIF.

/Marije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.